vegansk pasta med kremet soppsaus oppskrift

Pasta med kremet soppsaus

Kjempegod pasta med sopp og hvitløk i fløtesaus som kan serveres både varm og kald. 

Dette er en helt “basic” oppskrift på pasta i fløtesaus. Den er virkelig smakfull som den er, men tåler også at du legger til andre ingredienser – kikerter, brokkoli, spinat, nøtter, krydder – mye går greit her. Jeg foretrekker å bruke matfløte av soya i den, men du kan også bruke havrefløte. Jeg bruker også en blanding av to sopptyper, har du bare én av de går det helt fint det også, eventuelt bruk en tredje type sopp. Det går bra.

Avkjølt blir denne retten en super base for pastasalat. Ha på litt ruccola og rista mandler og du er klar.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 200 gram fusili eller annen tørka pasta
  • 2 hvitløksfedd
  • 100 gram aromasopp
  • 100 gram sjampinjong
  • Olje til steking
  • 2 desiliter matfløte av soya
  • Salt og pepper

Framgangsmåte: 

Kok pasta etter anvisning på pakken. Sil av vannet.

Finhakk hvitløk. Skjær sopp i terninger.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i sopp og surr til de begynner å bli gylne. Ha i hvitløk og surr et lite minutt til.

Hell på fløte og la sausen koke opp. Smak til med salt og pepper. Ha i pastaen, rør det hele sammen og servér.

Pasta-i-kremet-soppsaus1

FLERE VEGANSKE PASTAOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *