vegansk spansk omelett uten egg oppskrift

Spansk omelett med potet og spinat

“Tortilla de patatas” er en nydelig tapasrett og lett å lage uten egg. Her har vi i litt spinat for ekstra god smak og bra næring. 

Ingredienser: 

  • 2 sjalottløk
  • 5-6 poteter
  • 100 gram spinat
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 120 gram silketofu
  • 2 desiliter kikertmel
  • 2 desiliter soyamelk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 teskje sennep
  • 2 spiseskjeer næringsgjær
  • 0,5 teskje løkpulver
  • 0,5 teskje røkt paprikapulver (kan sløyfes)
  • 1 teskje salt

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Smør en rund, ildfast form med diameter på 22-22 centimeter.

Finhakk sjalottløk. Skrell potetene og skjær de i terninger. Grovhakk spinat.

Varm opp oljen til medium varme i en panne. Stek potetene i 4-5 minutter, ha deretter i løk og spinat og surr det hele i noen minutter til.

Kjør silketofu, kikertmel, soyamelk, hvitløk, sennep, næringsgjær, løkpulver, røkt paprikapulver og salt til en jevn masse i en food processor eller blender. Vend inn potetblandingen, ha deretter det hele over i den ildfaste formen.

Sett formen i ovnen og stek tortillaen i cirka 25 minutter. Bruk trepinnetesten for å sjekke om den er ferdig.

Den spanske omeletten kan også stekes i panne. Bruk da en tallerken for å snu den.

Spansk-omelett-med-potet-og-spinat1

Retten kan serveres varm, men er også veldig god om den får bli avkjølt. Skjær opp i skriver før servering.

spansk-omelett-med-potet-og-spinat2

FLERE VEGANSKE TAPASOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *