

Spansk omelett med potet og spinat
“Tortilla de patatas” er en nydelig tapasrett og lett å lage uten egg. Her har vi i litt spinat for ekstra god smak og bra næring.
Ingredienser:
- 2 sjalottløk
- 5-6 poteter
- 100 gram spinat
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 120 gram silketofu
- 2 desiliter kikertmel
- 2 desiliter soyamelk
- 1 hvitløksfedd
- 1 teskje sennep
- 2 spiseskjeer næringsgjær
- 0,5 teskje løkpulver
- 0,5 teskje røkt paprikapulver (kan sløyfes)
- 1 teskje salt
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Smør en rund, ildfast form med diameter på 22-22 centimeter.
Finhakk sjalottløk. Skrell potetene og skjær de i terninger. Grovhakk spinat.
Varm opp oljen til medium varme i en panne. Stek potetene i 4-5 minutter, ha deretter i løk og spinat og surr det hele i noen minutter til.
Kjør silketofu, kikertmel, soyamelk, hvitløk, sennep, næringsgjær, løkpulver, røkt paprikapulver og salt til en jevn masse i en food processor eller blender. Vend inn potetblandingen, ha deretter det hele over i den ildfaste formen.
Sett formen i ovnen og stek tortillaen i cirka 25 minutter. Bruk trepinnetesten for å sjekke om den er ferdig.
Den spanske omeletten kan også stekes i panne. Bruk da en tallerken for å snu den.

Retten kan serveres varm, men er også veldig god om den får bli avkjølt. Skjær opp i skriver før servering.
