vegansk pasta med grønnsaker oppskrift

Pasta med bakte grønnsaker

Lettvint pasta med hvitløk, aubergine, squash og tomater. 

Pasta skal være lettvint. Bruker du bare noen få ingredienser – men gir de all verdens kjærlighet i prosessen – da blir resultatet alltid bra. Her baker vi aubergine og squash i ovn med litt tomater og hvitløk, og boom! Pastasaus.

Sausen er god med alle typer pasta, på bildene er den servert med hjemmelaget ravioli.

Ingredienser til to porsjoner:

  • 5-6 tomater
  • 1 aubergine
  • 1 squash
  •  3 hvitløksfedd
  • 6-8 spiseskjeer olivenolje
  • Salt
  • Litt tørka (eller fersk) oregano, timian eller basilikum
  • 400 gram tørka pasta

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Kok opp vann i en gryte. Skjær et snitt i tomatene og ha de i. Ha de i det kokende vannet, 45-60 sekunder er nok. Fyll en bolle med kaldt vann, gjerne med isbiter i, og ha tomatene over i det etterpå. Riv av skallet forsiktig.

Skjær aubergine og squash i terninger. Fordel utover stekebrettet. Riv hvitløk og fordel utover, legg også tomatene på brettet.

Hell olivenoljen over, ikke vær redd for å bruke mye – slik blir det saus av. Dryss over salt og urter og ha det hele i ovnen.

Kok pastaen etter anvisning på pakken (eller i oppskriften om den er fersk) og sil av vannet. Etter circa 20 minutter er grønnsakene ferdig i ovnen. Hell alt over med pastaen og vend det hele godt sammen. Servér rykende varmt!

Tomatpasta1

FLERE VEGANSKE PASTAOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *