

Pasta med bakte grønnsaker
Lettvint pasta med hvitløk, aubergine, squash og tomater.
Pasta skal være lettvint. Bruker du bare noen få ingredienser – men gir de all verdens kjærlighet i prosessen – da blir resultatet alltid bra. Her baker vi aubergine og squash i ovn med litt tomater og hvitløk, og boom! Pastasaus.
Sausen er god med alle typer pasta, på bildene er den servert med hjemmelaget ravioli.
Ingredienser til to porsjoner:
- 5-6 tomater
- 1 aubergine
- 1 squash
- 3 hvitløksfedd
- 6-8 spiseskjeer olivenolje
- Salt
- Litt tørka (eller fersk) oregano, timian eller basilikum
- 400 gram tørka pasta
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Kok opp vann i en gryte. Skjær et snitt i tomatene og ha de i. Ha de i det kokende vannet, 45-60 sekunder er nok. Fyll en bolle med kaldt vann, gjerne med isbiter i, og ha tomatene over i det etterpå. Riv av skallet forsiktig.
Skjær aubergine og squash i terninger. Fordel utover stekebrettet. Riv hvitløk og fordel utover, legg også tomatene på brettet.
Hell olivenoljen over, ikke vær redd for å bruke mye – slik blir det saus av. Dryss over salt og urter og ha det hele i ovnen.
Kok pastaen etter anvisning på pakken (eller i oppskriften om den er fersk) og sil av vannet. Etter circa 20 minutter er grønnsakene ferdig i ovnen. Hell alt over med pastaen og vend det hele godt sammen. Servér rykende varmt!
