vegansk rå brokkolisalat oppskrift

Brokkolisalat med mandler og papaya

Sommeren 2015s favorittsalat i vegansk innpakning!

Det er knapt en matblogg som ikke har lagt ut oppskrift på brokkolisalat de siste månedene. Oppskriftene er veldig like fra blogg til blogg, felles er strengt tatt både ingrediensene til selve salaten og til dressingen. Dessverre har alle også masse rømme og majones oppi, men det finnes heldigvis veganske alternativer som er minst like smakfulle også. Her får du ikke mindre enn to varianter på dressing som begge fungerer kjempegodt i denne salaten.

Er du skeptisk til å spise brokkolien rå? Slapp av, i denne salaten blir det den mest naturlige ting av verden. Du kan også variere litt; bytt gjerne ut mandlene med andre nøtter (også rå nøtter), og papayaen kan du erstatte med for eksempel tørka tranebær, rosiner eller granateplekjerner. Sjalottløken kan erstattes med rødløk.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 50 gram mandler
  • 1 brokkoli
  • 1 sjalottløk
  • 1 desiliter tørka papaya

Dressing av rømme og veganese: 

  • 1 desiliter vegansk rømme eller fraiche
  • 0,5 desiliter veganese, hjemmelaget eller butikkjøpt
  • 1,5 spiseskjeer eplesidereddik
  • 1 spiseskje sukker

Dressing av cashewnøtter: 

  • 1,5 desiliter cashewnøtter
  • 2 spiseskjeer lønnesirup (eller annen søtning)
  • 1 spiseskje eplesidereddik
  • 1 spiseskje sitronsaft
  • Litt salt
  • Et par spiseskjeer vann

Framgangsmåte: 

Grovhakk mandlene. Rist de lett i en panne eller i stekeovnen. Skyll brokkolien. Del brokkolien i mindre bukketter. Skrell stilken og skjær den i mindre biter. Finhakk sjalottløk. Bland sammen mandler, brokkoli, sjalottløk og papaya. Vend sammen med en av dressingene.

Vegansk-brokkolisalat1

Dressing av rømme og veganese: 

Rør sammen alle ingrediensene. La stå kaldt fram til bruk.

Dressing av cashewnøtter: 

Bløtlegg cashewnøttene i noen timer, eventuelt kok de 10 minutter i godt med vann.

Ha nøtter, lønnesirup, eplesidereddik, sitronsaft, salt og vann i en food processor og kjør til du har en helt jevn dressing.

FLERE OPPSKRIFTER MED BROKKOLI FINNER DU HER. 

4 Comments

  1. supermarie

    Så spennende! 🙂 Den så veldig god ut!

    1. Mari Hult

      Takk for det 🙂

  2. Høres veldig godt ut 🙂 gleder meg til å smake!
    foodbycamilla.wordpress.com

    1. Mari Hult

      Takk for det 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *