

Pan con tomate (spansk tomattoast)
Verdens beste tapasbrød lager du selv på 1-2-3.
Pan con tomate er smakfullt brød som de serverer i ulike former på alle spanske tapasrestauranter. Det består enkelt og greit av baguetteskiver som gnis inn med tomat. Her pensler vi skivene med olje og steker de i ovnen først, i tillegg har vi på litt hvitløk. Smak deg gjerne fram til din favoritt.
Oppskriften er uten mål, meningen er at du prøver deg fram litt her.
Ingredienser:
- Baguette
- Olivenolje
- Hvitløksfedd
- Tomater
- Havsalt
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Skjær baguetten i skiver, fordel disse utover stekebrettet. Pensle olivenolje over.
Stek i 10 minutter, eller til skivene begynner å bli gylne.
Ha ut brødet. Gni det først inn med hvitløk, deretter med tomat. Vær litt hardhendt med tomaten så det fordeler seg litt. Dryss over havsalt og servér.