Restaurantanbefaling: Vegetalia, Barcelona

Herlig restaurant/kafé med masse å velge mellom av mat og drikke som passer utmerket for veganere, vegetarianere eller “kjøttspisere”. 

Disclaimer: Når du har vært syk og uten internett i flere dager i Barcelona og plutselig finner ut at det ligger en vegetarplass med gratis wifi RETT bak leiligheten du bor i, så er det en viss sjanse for at omtalen blir bedre enn den ville blitt ellers.

Vegetalia er en fantastisk restaurant. De har tre faktisk i Barcelona, men jeg har bare testet den ene. Mange ganger. Det er en av de plassene der du kan stikke innom og ta en kaffe eller smoothie, du kan spise brunsj der alene mens du jobber med laptopen din, du kan stikke innom med ei venninne og dele noen forretter over et par glass vin (og ingen ser stygt på deg selv om klokken er elleve på morgenen), eller du kan ta med vennegjengen ut og spise en treretter på kvelden. Comprendo? Vegetalia er en av DE plassene.

VEGALIA: På høye krakker med mikroskopiske bord kan du ta noe godt å drikke i Barcelona-varmen.
VEGALIA: På høye krakker med mikroskopiske bord kan du ta noe godt å drikke i Barcelona-varmen.

Restauranten har alltid et ledig bord eller to. Velg mellom 10-12 vanlige lave bord, 4 barbord eller noen høye krakker med bittesmå bord som kun egner seg for drikke utendørs. Servitørene er blide, mange og relativt effektive. I tillegg snakker de bra engelsk og er veldig hjelpsomme.

Menyen er omfattende, og inneholder både tapas, brunsj, pizza, nachos, fajitas samt forretter, “primes plato” (en fantastisk bonusrett det er lov å bestille mellom forrett og hovedrett, stort sett går det i salat og suppe), “segundo plato” (hovedretter), desserter og kaker. Spesielt liker jeg den siste varianten, at det som i bryllup er helt innafor å spise både dessert og kake. Hovedrettene er vegetariske og veganske versjoner av klassikere fra middelhavslandene; her finner du paella, lasagne, risotto og vegetarfileter. De bruker mye tofu, tempeh og seitan, og menyen inneholder også forklaringer på disse for de, la oss si u-innvidde.

FORRETTALLERKEN: En liten smak av alle forrettene, super til deling.
FORRETTALLERKEN: En liten smak av alle forrettene, super til deling.

Maten er god. Overraskende god, faktisk, med tanke på at menyen er veldig omfattende. De har mye øl og vin å melge mellom, mesteparten økologisk, i tillegg til mineralvann, smoothies og friskpresset juice. Eneste jeg er bittelitt skeptisk til er giringen deres på spirulina.

SMOOTHIES: Av frisk frukt til venstre, og deres "power-smoothie" til høyre.
SMOOTHIES: Av frisk frukt til venstre, og deres “power-smoothie” til høyre.

Adresse: pl/ Fossar de les Moreres, Barcelona, Spania

Nettside: restaurantvegetalia.com

Telefon: +34 93 017 7256

LASAGNE: Med seitan og tempeh.
LASAGNE: Med seitan og tempeh.

FLERE RESTAURANTANBEFALINGER FINNER DU HER. 

Jeg blir glad om du følger meg på sosiale medier!
Instagram
Facebook
Snapchat – legg til brukernavn: vegetarbloggen

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *