vegan rå mat raw food gazpacho oppskrift

Rå gazpacho med vannmelon

Forfriskende, mettende og spennende smakskombinasjoner – denne suppen er perfekt å servere i sommervarmen. 

Vannmelon er en av mine absolutte favorittråvarer (kanskje til og med nummer én på lista). Her har jeg brukt den i en nydelig rå sommersuppe. I varmen ligger alle ingrediensene vanligvis i kjøleskapet hos meg, så den trenger ikke noe ytterligere nedkjøling før servering, men om du vil funker den fint med noen isbiter i. Den tåler også å stå en stund i mugge i kjøleskapet.

Les mer om hvordan du velger rett vannmelon her. 

Mengden av de ulike råvarene trenger du ikke følge slavisk. Det viktigste er å smake seg til her.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 0,25 vannmelon (vanlig størrelse. Bruker du en spesielt stor melon trenger du en mindre prosent av den)
  • 8-10 kirsebærtomater (eventuelt 2 store tomater)
  • 0,5 agurk
  • 1 sjalottløk
  • 2 kvaster basilikum
  • 1 kvast persille
  • 1 sitron
  • Eventuelt litt salt og pepper

Framgangsmåte: 

Skjær av noen biter av vannmelon, tomat og agurk som skal brukes til garnityr. Ha resten av de i en food processor eller blender med løk, basilikum, persille og saften fra sitronen. Kjør til du har en relativt jevn suppe. Smak eventuelt til med salt og pepper om du foretrekker det.

Skjær resten av vannmelon, tomat og agurk i terninger.

Rå-vannmelongazpacho1

Anrett suppen i skåler.

Rå-vannmelongazpacho2

Topp med terningene. Servér!

Rå-vannmelongazpacho3

FLERE OPPSKRIFTER MED VANNMELON FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *