vegansk chiliketchup oppskrift

Chiliketchup

Hjemmelaget ketchup er bare best! Her med en liten smak av chili. 

Chiliketchup er en veldig allsidig saus som smaker bra både kald og varm. Prøv den til burgere og pølser, eller kombiner den med taco, falafel eller “juksekjøtt”.

veganske falafelsliders oppskrift

Ingredienser: 

  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 1 sjalottløk
  • 1 rød chili (eller mindre om du foretrekker det mindre spicy)
  • 1 spiseskje olje til steking
  • 0,5 teskje røkt paprikapulver (kan sløyfes)
  • Saften fra en halv sitron
  • 2 spiseskjeer brunt sukker (eventuelt hvitt om du ikke har brunt)
  • 2 desiliter hermetiske tomater, gjerne helt knuste
  • Eventuelt en spiseskje tomatpuré
  • Salt

Framgangsmåte: 

Finhakk hvitløk, sjalottløk og chili. Varm opp oljen til medium varme i en liten gryte. Ha i hvitløk, sjalottløk, chili og røkt paprikapulver og surr det i et par minutter. Ha deretter i sitronsaft, sukker og hermetiske tomater, samt eventuelt litt tomatpuré. La det hele koke opp og deretter småkoke så lenge du har tid til. Får det stå i halvannen til to timer og putre er det helt suverent. Smak til med salt og pepper.

chiliketchup1

Kjør eventuelt ketchupen jevn med en stavmikser om du foretrekker det.

chiliketchup2

FLERE OPPSKRIFTER PÅ SAUSER OG DIPPER FINNER DU HER. 

Jeg blir glad om du følger meg på sosiale medier!
Instagram
Facebook
Snapchat – legg til brukernavn: vegetarbloggen

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *