vegansk kanelbollebrød oppskrift

Kanelbrød (kanelbullekake)

Hvis du lurer på hva du skal servere svenskene i ditt liv. 

Halvannen av mine beste venner er svenske. To helt utrolige mennesker som jeg ikke hadde kommet langt uten de siste årene. De er ganske ulike på det meste; alder, kjønn, gleden i å være sent oppe og lenge ute på byen, aktivitetsnivå.. det er mye ulikt. Men de fantastiske likevel, og til felles har de nettopp dette fantastiske, og en viss forkjærlighet for boller. Spesielt kanelboller. Topper jeg med perlesukker så blir det ikke bedre. Servert med saft eller kaffe så blir det fika, og det må jo være en svensk oppfinnelse bedre enn både Abba og Volvo til sammen?

Så A og H: Denne er til dere. Kanelbullekake!

Ingredienser:

  • 50 gram vegansk margarin
  • 2 desiliter soyamelk
  • 25 gram fersk gjær
  • 250 gram hvetemel + ekstra til utbaking
  • 50 gram sukker
  • 0,5 teskje salt
  • 1 teskje malt kardemomme
  • 0,5 teskje bakepulver

Fyll:

  • 4 spiseskjeer vegansk margarin
  • Kanel
  • Rørsukker

Framgangsmåte:

Smelt margarin i en gryte. Ha i melken og ha gryten av varmen. Om blandingen har fingertemperatur eller lavere kan du smuldre gjæren i med en gang. Vent litt hvis ikke.

Bland melet med sukker, salt, kardemomme og bakepulver. Hell i gjærblandingen og elt det hele godt sammen til en fin og smidig deig.

Dekk med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted, ca. 45-60 minutter.

Ha deigen på bakebordet og elt den sammen.

Fyll/montering: 

Forvarm stekeovnen til 190 grader. Kle en brødform med bakepapir.

Kjevle deigen ut til en stor firkant med sider på cirka 40-50 centimeter.

Rør sammen margarin, kanel og sukker. Smør det utover hele firkanten.

Kanelbrød1

Brett en tredel av firkanten inn mot midten.

Kanelbrød2

Gjenta med motsatt tredel.

Kanelbrød3

Skjær i skiver på tvers, disse skal være cirka 2-3 centimeter brede.

Kanelbrød4

Brett hver skive på midten og legg i brødformen. Prøv å ha bretten motsatt vei på annenhver skive (dette forstår du når du holder på).

Kanelbrød5

Når du har lagt alle skivene i brødformen dekker du den til og setter til etterheving i cirka 30 minutter.

Stek deretter i ovnen i 35-40 minutter.

Kanelbrød7

Avkjøl noe før servering. Kanelbrødet smaker godt som det er, eventuelt med litt melisglasur eller margarin til.

Kanelbrød8

FLERE OPPSKRIFTER PÅ BOLLER FINNER DU HER. 

Jeg blir glad om du følger meg på sosiale medier!
Instagram
Facebook
Snapchat – legg til brukernavn: vegetarbloggen

2 Comments

  1. Lagd denne fire ganger den siste måneden.. Så innmari godt!

    1. Mari Hult

      Så hyggelig å høre 🙂 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *