

Sjokoladekake i langpanne
Klassisk sjokoladekake til alle anledninger der du trenger mye og god kake som alle liker.
Av og til trenger du rett og slett å lage en stor sjokoladekake i langpanne. Det kan være til barnebursdager, kakesalg, avslutninger på skolen og jobben; listen er lang. Dette er min «go to»-oppskrift, som jeg bruker som basis for disse anledningene. Den kan varieres en del med annen glasur, annen pynt (får du tak i fargerik vegansk strøssel er det supert i barnebursdager, ha i litt nøtter og sjokoladebiter etc, men grunnoppskriften er den samme. Kaken passer også til å skjæres opp og stables til for eksempel Minecraft-kake eller slott (eller andre fasonger som de små ønsker seg til bursdagen).

Ingredienser til én langpanne:
- 1 liter soyamelk
- 5 spiseskjeer eplesidereddik
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 600 gram hvetemel
- 900 gram sukker
- 4 spiseskjeer kakaopulver
- 1 teskje bakepulver
- 2 teskjeer natron
- Eventuelt 1 teskje kanel
Glasur og pynt:
- 100 gram melkefri sjokolade
- 1 spiseskje kaffe
- 100 gram margarin
- 100 gram melis
- 2 desiliter kokosmasse
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle en langpanne med bakepapir.
Visp sammen soyamelk og eddik i en stor bolle. La det stå noen minutter slik at det tykner. Rør inn vaniljeekstrakt.
Mål opp de tørre ingrediensene og sikt i. Visp det hele raskt sammen.
Hell røren over i formen. Stek på midterste rille i cirka en halv time. Bruk trepinnetesten for å sjekke om kaken er ferdig. Avkjøl før pynting.
Glasur og pynting:
Smelt sammen sjokolade og kaffe i en gryte.
Visp margarin og melis hvitt. Ha i sjokoladeblandingen og rør det sammen.
Fordel glasuren utover kaken. Dryss kokos over.

Skjær opp i stykker før servering.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK SJOKOLADEKAKE FINNER DU HER.
Jeg blir glad om du følger meg på sosiale medier!
Instagram
Facebook
Snapchat – legg til brukernavn: vegetarbloggen
Hvordan er det å bytte ut melet i denne med glutenfritt? (Toro sin kakemiks f.eks.?)
Tror det skal gå helt fint i denne 🙂
Kan man bytte soyamelk med havremelk? Og hva er målene på langpannen? 🙂 Stemmer det at man skal ha mer sukker enn mel her? Skremmende mye sukker tenkte jeg..
Du fikk svar på FAcebook, sant? 🙂 Satser på det var deg!
Jeg lurer på det samme!