vegansk sjokoladekake oppskrift

Sjokoladekake i langpanne

Klassisk sjokoladekake til alle anledninger der du trenger mye og god kake som alle liker. 

Av og til trenger du rett og slett å lage en stor sjokoladekake i langpanne. Det kan være til barnebursdager, kakesalg, avslutninger på skolen og jobben; listen er lang. Dette er min «go to»-oppskrift, som jeg bruker som basis for disse anledningene. Den kan varieres en del med annen glasur, annen pynt (får du tak i fargerik vegansk strøssel er det supert i barnebursdager, ha i litt nøtter og sjokoladebiter etc, men grunnoppskriften er den samme. Kaken passer også til å skjæres opp og stables til for eksempel Minecraft-kake eller slott (eller andre fasonger som de små ønsker seg til bursdagen).

langpannesjokoladekake-uten-egg-og-melk2

Ingredienser til én langpanne:

  • 1 liter soyamelk
  • 5 spiseskjeer eplesidereddik
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 600 gram hvetemel
  • 900 gram sukker
  • 4 spiseskjeer kakaopulver
  • 1 teskje bakepulver
  • 2 teskjeer natron
  • Eventuelt 1 teskje kanel

Glasur og pynt:

  • 100 gram melkefri sjokolade
  • 1 spiseskje kaffe
  • 100 gram margarin
  • 100 gram melis
  • 2 desiliter kokosmasse

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle en langpanne med bakepapir.

Visp sammen soyamelk og eddik i en stor bolle. La det stå noen minutter slik at det tykner. Rør inn vaniljeekstrakt.

Mål opp de tørre ingrediensene og sikt i. Visp det hele raskt sammen.

Hell røren over i formen. Stek på midterste rille i cirka en halv time. Bruk trepinnetesten for å sjekke om kaken er ferdig. Avkjøl før pynting.

Glasur og pynting:

Smelt sammen sjokolade og kaffe i en gryte.

Visp margarin og melis hvitt. Ha i sjokoladeblandingen og rør det sammen.

Fordel glasuren utover kaken. Dryss kokos over.

langpannesjokoladekake-uten-egg-og-melk1

Skjær opp i stykker før servering.

langpannesjokoladekake-uten-egg-og-melk3

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK SJOKOLADEKAKE FINNER DU HER. 

Jeg blir glad om du følger meg på sosiale medier!
Instagram
Facebook
Snapchat – legg til brukernavn: vegetarbloggen

5 Comments

  1. Hvordan er det å bytte ut melet i denne med glutenfritt? (Toro sin kakemiks f.eks.?)

    1. Mari Hult

      Tror det skal gå helt fint i denne 🙂

  2. Synnøve C. Samsøe

    Kan man bytte soyamelk med havremelk? Og hva er målene på langpannen? 🙂 Stemmer det at man skal ha mer sukker enn mel her? Skremmende mye sukker tenkte jeg..

    1. Mari Hult

      Du fikk svar på FAcebook, sant? 🙂 Satser på det var deg!

      1. Jeg lurer på det samme!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *