vegansk pulled pork sandwich oppskrift

Vegansk “pulled pork”-sandwich (jackfruit)

“Akkurat som pulled pork, bare saftigere”, sa mitt smakspanel av “kjøttetere” da de fikk servert denne sandwichen. 

Vi trenger ikke kjøtt for å lage grillmat! “Pulled pork” er supertrendy, men med litt improvisering og bruk av en frukt som jeg ikke engang vet om har norsk navn – da går det an. Her bruker vi nemlig “jackfruit”, som du finner blant den hermetiske frukten i internasjonale matbutikker. Den passer helt supert i denne retten. Det eneste er at den har en del naturlig sødme (det er tross alt en frukt), så det er en fordel om vi bruker barbequesaus med lite eller ingen sukker. Hjemmelaget er best (bare vær forsiktig med sukkeret altså).

vegansk-pulled-pork1

Her har vi den revne jackfruiten på en sandwich med litt salat og en chipotleaioli, men den fungerer også til annet tilbehør.

Dislaimer: Jeg har vært vegetarianer såpass lenge at jeg ikke har smakt “pulled pork” – så det kan være jeg er helt på jordet. Men denne har altså vært testet av seks personer som pleier å spise kjøtt, og alle var mer enn imponert.

Ingredienser:

 • 1 boks jackfruit (i lake, ikke i sirup)
 • 1 spiseskje chilipulver, eventuelt chilisaus
 • 1 teskje spisskummen
 • 1 teskje salt
 • 1 teskje hvitløkspulver
 • 1 teskje løkpulver
 • 1 sjalottløk
 • 0,5 kinesisk hvitløk
 • Olje til steking
 • 1,5 desiliter barbecuesaus (gjerne en med lavt sukkerinnhold)
 • 1 desiliter vann

Framgangsmåte:

Hell laken av jackfruiten og skyll bitene godt. Kutt av den harde trekanten innerst på de, denne er fra stilken og kan kastes.

Vegansk-pulled-pork

Rør sammen chilipulver, spisskummen, salt, hvitløkspulver og løkpulver i en bolle. Ha i jackfruit og bland det hele godt sammen slik at all frukten dekkes av krydder.

vegansk-pulled-pork2

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Varm opp oljen til medium varme i en gryte og ha i. La det surre et par minutter til det blir blankt. Ha i jackfruit, pass på at alt krydderet blir med. La det surre et par minutter til, du skal begynne å lukte alle krydderene godt.

Ha i barbecuesaus og vann. La det hele koke opp, ta på lokk, skru ned varmen og la det småkoke i 20-25 minutter til frukten begynner å bli mør.

Så er det på tide med siste finish, denne kan du ta enten på grill eller i stekeovn. På grill så kjører du direkte varme, men med folie mellom grillristen og frukten.  I stekeovnen på 175 grader i 20 minutter.

vegansk-pulled-pork3

Mens du griller frukten (eller etter den er ovnsbakt) bruker du to gafler og drar den fra hverandre, slik at du får «pulled pork»-konsistensen.

Server på brød med salat.

vegansk-pulled-pork5

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK GRILLMAT FINNER DU HER. 

Jeg blir glad om du følger meg på sosiale medier!
Instagram
Facebook
Snapchat – legg til brukernavn: vegetarbloggen

28 Comments

 1. Har så lyst å prøve, ser så godt ut! Men finner ikke en eneste butikk som har jackfruit som ikke ligger i sirup. Vet du om en konkret butikk i Oslo som har?

  1. Mari Hult

   Nei dessverre, bor i Stavanger så har ikke så god kontroll på Oslo-butikker :/

  2. Uten sukker: “Aroy-D; young green jackfruit in brine”. !4,99 på Asia mat i Porgrunn ved Down Town senteret.

  3. Har gjort feilen med den søte jackfrukten, og det ble ikke godt. Ikke å anbefale. Istanbul supermarked ved siden av rema 1000 på Hauketo har i alle fall ofte fersk jackfrukt, så det skal prøves i dag! Krysser fingrene for at det gir et bedre resultat enn med den i sukkerlake

 2. Oppdater gjerne i kommentarfeltet om nokon kjem over ein Oslo-butikk som har det 🙂 Og Bergen også! Er på leit 🙂

 3. Synneva Hausberg

  I Bergen selger de jackfruit som er “fersk”, er pakket inn i plastikk på den innvandrerbutikken over fretex i strandgaten 🙂 Veldig godt!!

  1. Mari Hult

   Kult!!! Takk for tips 🙂

 4. Osloborger

  Vietnamesiske butikken på Brugata, rett ved Buddha billijard har Jackfruit i boks.

 5. Christine

  I dag fant jeg i Oslo! På invandrersjappa på Tveita-senteret!

  1. Mari Hult

   Hurra 🙂

 6. Er det i det hele tatt mulig å bruke den i sirup? Jeg var så i ekstase når jeg endelig fant jackfruit at jeg glemte å se etter hva som sto på at jeg kjøpte en hel haug og ser først når jeg kom hjem at den er i sirup. Skuffa om den ikke kan brukes.

  1. Mari Hult

   Du kan jo prøve å skylle den veldig godt i vann, og droppe alt annet søtt i oppskriften. Men jeg kan ikke love noe!

 7. Lenyoloi

  Scanasia i Storgata har! 🙂

 8. Hei!

  Jeg er ikke vegetarianer, men synes det er en fin ting å ha noen kjøttfrie dager. Jeg elsker pulled pork, og måtte derfor prøve denne. Må si jeg ble veldig positivt overrasket! 🙂 Spiste det i går i pitabrød med salat til, helt nydelig. Nå nettopp hadde jeg det til lunsj som en del av en sandwich med toastet brød og smeltet ost. Fantastisk!
  Dette er både billig for meg som student, og bra for miljøet! Vinnvinn!

  Ps: 1 spiseskje (!) chilipulver er svært mye hvis man, slik som jeg, har kjøpt krydder på invandrerbutikk. Brukte selv en liiten teskje, og den ble ganske sterk (og jeg liker sterk mat) 😉

  Takk for oppskrift! 🙂

  1. Mari Hult

   så hyggelig du likte retten 🙂 Og tusen takk for tips ang chilipulver! 🙂

 9. Hei! Hvor mange personer er denne oppskriften til? Skal lage 🙂

  1. Mari Hult

   Den holder til to personer 🙂

 10. Hei Mari. Jeg har aldri forsøkt å lage noe med ‘jackfruit’ så jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke kjenner konsistensen, men tror du den kunne fungert som erstatning for pinnekjøtt? Jeg er på desperat jakt etter et alternativ til nøttestek, og fikk plutselig en idé om at jackfruit kanskje kunne fungere, hvis jeg salter den skikkelig, skikkelig mye? Haha. Har du prøvd noe lignende?

  1. Mari Hult

   Haha jeg vet ikke, MEN, jeg har en vegansk pinnekjøttoppskrift som jeg tester i disse dager. Så hang on 🙂

 11. Kristine

  Hei, noen tips på hvor man finner det billig i Stavanger? 🙂 Var på innvandrerbutikken i Løkkeveien ovenfor Prix, men de solgte den til rundt 30kr..

  1. Mari Hult

   Nei dessverre, vet ikke om noe lavere pris enn det.

  2. Veronica

   Norvina hadde i dag til 19,25 kr! 🙂

 12. Christian

  Hvor i Stavanger får du tak i det? bor i Sandnes selv og har ikke sett noen butikker som har jackfruit! Vet du også om noen som selger fersk?

  1. Mari Hult

   Ims og Norvina er de beste, men det er ikke alltid de har det inne. Vet ikke om fersk dessverre 🙁 Beste er nok å spørre i butikkene.

 13. Hei! Jeg vil lage dette men kjøpte fersk jackfruit. Tror du det har noe å si for fremgangsmåten? 🙂

  1. Mari Hult

   Tror smaken blir bedre i alle fall 🙂 men du trenger nok lengre koketid.

 14. Linda Vinningland

  Kan jackfruit i hermetikk hå ut på dato mine er kanskje 3-5 år gamle men det er jo hermetikk hmm skal lage dette og sjå koss d går 😀

 15. Dette ble en suksess!!! Brukte oppskriften din på hjemmelaget bbq-saus, og ungene spiste nesten fingrene av seg

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *