vegansk pastasalat oppskift

Pastasalat med aubergine

En tomatisert pastasalat som passer utmerket som hovedrett, eller som tilbehør til for eksempel grillmat. 

Denne oppskriften er basert på en jeg fant hos Mat på Bordet, en av mine matbloggkolleger hos United Bloggers. Hun har servert den varm, jeg synes at denne faktisk ble enda bedre servert kald som pastasalat. Spesielt er den kjempegod spist utendørs sammen med grillmat.

Ingredienser:

  • 200 gram tørka pasta
  • 1 aubergine
  • Salt
  • 1 sjalottløk
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • Noen kvaster basilikum
  • Noen kvaster persille
  • Olje til steking
  • 1 boks hermetiske tomater, gjerne hele kirsebærtomater
  • Salt og pepper
  • Et par spiseskjeer matfløte av havre eller soya      

Framgangsmåte:

Kok pasta etter anvisning på pakken. Sil av vannet og hell på med kaldt vann slik at pastaen avkjøles og kokeprosessen stopper.

Skjær auberginen i terninger. Legg de i et dørslag og dryss litt salt over. Ha en liten tallerken over der igjen og sett noe tungt oppå den slik at den havner litt i press. Dette gjør vi for å presse ut vann av auberginen, uten dette trikset blir den fort vassen når den stekes.

Skrell og finhakk sjalottløk og hvitløk, finhakk basilikum og persille.

Børst saltet av auberginen. Skyll den eventuelt med litt vann og tørk av.

Varm opp oljen til medium varme i en panne. Ha i aubergine og la den surre i 4-5 minutter. Ha i sjalottløk og hvitløk og la det surre i noen minutter til. Tilsett urtene (spar gjerne litt til pynt og) og tomatboksen og la det småkoke i 10-15 minutter.

pastasalat-med-aubergine1

Smak til med salt og pepper, rør inn litt fløte helt til slutt. Avkjøl sausen og vend sammen med pastaen. Dryss eventuelt over litt mer urter rett før servering.

pastasalat-med-aubergine2

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK PASTASALAT FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *