veganske vaniljecupcakes oppskrift

Vaniljecupcakes

Nydelige cupcakes med blomsterglasur – perfekt på sommerbordet. 

Disse kakene er inspirert av noen nydelige blomsterkjeks som jeg så på bloggen Anne Brith. Jeg er ingen matkunstner slik som henne, men hadde nå en lik tupp liggende med kakeutstyret, og bestemte meg for å prøve en egen variant. Blir det for komplisert er det bare å kjøre på med vanlige tupper og vanlig pynting av kakene.

Ingredienser: 

  • 2 desiliter soyamelk
  • 1 spiseskje eplesidereddik
  • 0,75 desiliter nøytral olje
  • 2 desiliter sukker
  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt eller innholdet av en halv vaniljestang
  • 3,5 desiliter hvetemel
  • Litt salt
  • 0,25 teskje natron
  • 0,25 teskje bakepulver

Vaniljeglasur: 

  • 200 gram vegansk margarin
  • 1 teskje vaniljeekstrakt eller innholdet av en halv vaniljestang
  • Eventuelt litt soyamelk
  • 3-4 desiliter melis
  • Eventuelt sukkerkuler til pynt (selges i godt assorterte dagligvarebutikker og bakebutikker)

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.

Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. Ha det stå noen minutter slik at det tykner en del. Rør inn olje, sukker og vanilje.

Ha i hvetemel, salt, natron og bakepulver. Visp det hele sammen raskt og kraftig.

Fordel røren utover i formene. Stek i 16-18 minutter.

Avkjøl før pynting.

Vaniljeglasur: 

Kjør margarin og vanilje jevnt med en håndvisp eller i en food processor. Spe eventuelt med litt soyamelk om det blir for hardt. Ha i melis – litt etter litt – til du får en fin, smørbar glasur.

Ha glasuren over i en sprøytepose med denne tuppen:

Lag blomsterblad på kakene – ett og ett.

Pynt eventuelt med en sukkerkule i midten.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE CUPCAKES FINNER DU HER. 

Jeg blir glad om du følger meg på sosiale medier!
Instagram
Facebook

2 Comments

  1. Hei! Går det an å bytte ut soyamelken med feks mandelmelk? Eller vil det ikke tykne på samme måte?

    1. Mari Hult

      Det går helt fint 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *