vegansk brokkolisuppe oppskrift

Kremet brokkolisuppe med grønnkål og valnøtter

Denne suppen har alt!En nydelig kremet base, spicy valnøtter og crunchy grønnkål. 

Denne oppskriften er basert på en rett de har på Ostehuset i Stavanger. Jeg ble rett og slett imponert da jeg så den på menyen deres; det er ikke så ofte for tiden at jeg ser kafeer lage supper der det ekstra på toppen ikke er bacon.

Jeg måtte lage min egen versjon, og er veldig fornøyd med denne her. Smakspanelet jublet også, så her er det bare å sette i gang.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 1 brokkoli
  • 1 sjalottløk
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • Litt olje til steking
  • Grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongpulver
  • 2 desiliter matfløte av soya eller havre
  • Salt og pepper

Salte valnøtter: 

  • 100 gram valnøtter
  • 1,5 spiseskjeer olje
  • 1 teskje salt
  • 0,5 teskje røkt paprikapulver

Grønnkål: 

  • Noen kvaster grønnkål
  • Litt olje
  • Litt salt
  • Eventuelt chiliflak til servering

Framgangsmåte: 

Skjær brokkolien i mindre biter og buketter (vi bruker stilken også her). Finhakk sjalottløk og hvitløk.

Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i brokkoli, sjalottløk og hvitløk og la det surre noen minutter. Rør på det noen ganger. Hell på kraft slik at det dekker brokkolien samt et par centimeter ekstra. La det hele koke opp, ha på lokket og la det småkoke til alle brokkolibitene er møre. Dette tar cirka ti minutter – kommer litt an på størrelsen på bitene.

Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en food processor (pass på at du ikke brenner deg) og ha tilbake i gryten. Hell i fløte og rør inn. Smak til med salt og pepper. La koken stå på svak varme til tilbehøret er ferdig.

Salte valnøtter: 

Forvarm stekeovnen til 185 grader. Finn fram en mellomstor ildfast form.

Fordel valnøttene utover formen. Stek i 10 minutter, pass på at de ikke brenner seg.

Ta brettet ut av ovnen, rør inn olje, salt og røkt paprikapulver. Sett inn igjen og stek i noen få minutter til. Pass på at nøttene ikke brenner seg.

Grønnkål og servering: 

Riv eller skjær bladene av grønnkålen. Kast de harde stilkene.

Stek bladene i litt olje i enten stekepanne eller ovn (de kan stå inne samtidig som nøttene, men ikke like lenge) til de begynner å bli sprø. Smak til med salt.

Server suppen i dype tallerkner. Ha i valnøtter og grønnkål, dryss eventuelt noen chiliflak over som en siste touch.

Kremet-brokkolisuppe2

FLERE VEGANSKE SUPPEOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Jeg blir glad om du følger meg på sosiale medier!
Instagram
Facebook
Snapchat – legg til brukernavn: vegetarbloggen

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *