vegansk aspargessalat oppskrift

Salat med asparges og jordbær

Herlig sommersalat med asparges, ovnsbakte valnøtter og sesongens beste jordbær. 

Dette er en ganske enkel salat med få ingredienser og lite tilsatt smak. Jordbærene og balsamicoen jobber godt sammen og tilbyr det søte og syrlige, asparges er bare godt, og ovnsbakte valnøtter gir det hele litt crunch. Synes du det er kjedelig med bare balsamicoeddik som dressing kan du tilføye litt god olivenolje, og eventuelt litt salt og pepper.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 100 gram valnøtter
  • 4 asparges
  • 10-15 jordbær
  • Grønn salat, gjerne assortert
  • Balsamicoeddik
  • Eventuelt litt god olivenolje

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en liten ildfast form. Ha i valnøttene og bak i cirka 10 minutter. Pass på at de ikke blir brente.

Skjær aspargesen i mindre biter. Disse kan enten stekes lett i panne eller kokes raskt i lettsaltet vann, gjør det du liker best.

Skjær jordbær i mindre biter.

Vend sammen valnøtter, asparges, jordbær og salat, og ha i en serveringsskål. Ha balsamicoeddik over etter smak, og dryss eventuelt litt god olivenolje på også om du foretrekker det.

aspargessalat1

FLERE SALATOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Jeg blir glad om du følger meg på sosiale medier!
Instagram
Facebook
Snapchat – legg til brukernavn: vegetarbloggen

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *