vegansk grillfasjitas oppskrift

Fajitas på grillen

Glad i grillmat og meksikansk mat? Hvorfor ikke kombinere de og lage kjempegod fajitas av soyamedaljonger. 

I denne oppskriften bruker jeg tørka soyamedaljonger. Jeg har brukt Vantastic Foods sine, det selges også tilsvarende i en del helsekostbutikker og internasjonale matbutikker.

Av tilbehør har jeg her gjort det veldig enkelt med hvetetortillas, salat og litt tomatsalsa, men her kan du såklart variere med hva du foretrekker. Noen forslag:

Ingredienser til fire porsjoner:

  • Vann med økologisk buljongpulver
  • 15-20 tørkasoyamedaljonger
  • 1 teskje spisskummen
  • 1 teskje hvitløkspulver
  • 1 teskje løkpulver
  • 2 teskjeer chilipulver eller chiliflak
  • 2 teskjeer salt
  • 2 teskjeer paprikapulver
  • 5 spiseskjeer olje

Tilbehør:

Framgangsmåte:

Kok opp vann med buljongpulver i en gryte. Ha i soyamedaljongene og kok de i cirka 10 minutter. Denne metoden gir mer saftig soya»kjøtt» enn bløtlegging i kaldt vann.

Rør sammen spisskummen, hvitløkspulver, løkpulver, chilipulver, salt, paprikapulver og olje i en bolle. Ha i soyamedaljongene og rør sammen slik at alle blir dekket av blandingen. La det marinere, minst et kvarter på benken, gjerne flere timer i kjøleskapet.

Tørk av oljen før grilling. Grill soyamedaljongene 4-5 minutter på hver side.

grillfajitas1

Skjær de opp i strimler før servering.

Tilbehør og montering:

Varm hvetetortillasene på grlilen raskt, noen sekund på hver side holder.

Server soyamedaljongene på tortillas med salat og salsa, eventuelt annet tilbehør.

grillfajitas2

Forslag til annet tilbehør: Guacamole, pica de gallo, meksikansk ris, stekte grønnsaker, vegansk rømme.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK GRILLMAT FINNER DU HER. 

Jeg blir glad om du følger meg på sosiale medier!
Instagram
Facebook
Snapchat – legg til brukernavn: vegetarbloggen

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *