vegansk pytt i panne oppskrift

Frokostpanne

Poteter, grønnkål, sopp og asparges i skjønn forening. 

“Omelett uten egg”, sa Annika fornøyd da jeg serverte denne for første gang. Retten er en enkel og skikkelig smakfull pytt i panne som passer utmerket på frokostbordet i helgene. Du kan variere med hvilke grønnsaker du har i hus, og det er en super måte å få brukt opp litt rester på.

Ingredienser: 

  • 4-5 mellomstore poteter
  • 4 sjampinjong
  • Noen kvaster grønnkål
  • 2 asparges
  • Olje til steking
  • 0,5 teskje røkt paprikapulver (kan sløyfes)
  • Salt og pepper
  • 0,5 granateple

Framgangsmåte: 

Skrell potetene og skjær de i terninger. Skjær sjampinjong i terninger. Snitt grønnkål og skjær asparges i tynne strimler (her har jeg brukt ostehøvel til dette).

Varm opp oljen til medium varme i en stekepanne. Ha i potet- og soppterninger. Stek de i 5-10 minutter, vend på de i blant. Krydre med røkt paprikapulver, eventuelt andre krydder du liker. Oregano og timian er for eksempel veldig godt til dette.

Når potetene begynner å bli gjennomstekte har du i grønnkål og asparges. Vend det hele sammen og stek til grønnkålen begynner å bli sprø og aspargesene begynner å bli myke. Smak til med salt og pepper.

pytt-i-panne1

Rens ut kjernene fra granateplet.

Legg potetblandingen på serveringstallerkner eller i en skål, ha granateplekjernene over. Servér!

pytt-i-panne2

FLERE VARME FROKOSTRETTER FINNER DU HER. 

Jeg blir glad om du følger meg på sosiale medier!
Instagram
Facebook
Snapchat – legg til brukernavn: vegetarbloggen

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *