veganske frokosthorn oppskrift

Fru Timians frokosthorn

Nydelige frokosthorn fra en nydelig matblogger (hint: det er ikke min oppskrift). 

En av de veldig kjekke bonusene med å være med i United Bloggers er at jeg har fått øynene opp for så mange andre matblogger. En av favorittene mine er Fru Timian, for nesten samme hva jeg leter etter når det kommer til typisk familiemat, så har hun en oppskrift. Spesielt når det kommer til bakst så har jeg rett og slett gjenopplevd en del barndomsminner med hennes hjemmebakte brød og rundstykker (hva med havrebrød i langpanneform med karve liksom? Matpakkebrød nummer én i barndommen).

Da jeg var på jakt etter en ny oppskrift på frokosthorn gikk jeg rett til hennes blogg, og fant denne varianten. Jeg har gjort litt enkel “veganisering” her med soyayoghurt istedenfor kuyoghurt, og jeg dropper jo som vanlig egget til pensling (soyamelk fungerer akkurat like godt). I tillegg noen helt små justeringer, men oppskriften er i hovedsak Fru Timian sin.

Ingredienser til 16 frokosthorn: 

  • 5,5 desiliter fingervarmt vann
  • 25 gram fersk gjær eller 1 spiseskje tørrgjær
  • 3 desiliter soyayoghurt, naturell eller lettsøtet
  • 100 gram havregryn
  • 2 teskjeer salt
  • 1 kilo hvetemel + ekstra til utbaking
  • Soyamelk (eventuelt soyayoghurt) til pensling

Framgangsmåte: 

Ha vannet i en stor bolle. Smuldre i gjæren og la det stå noen minutter slik at gjæren løser seg opp. Ha i soyayoghurt, havregryn og salt og rør det godt sammen. Dersom du har en kjøkkenmaskin med eltekrok så er det glimrende å bruke denne.

Ha i hvetemelet og elt deigen godt sammen. Dette tar litt tid, men du får belønning i form av kjempegode, luftige horn.

Dekk bollen med et rent kjøkkenhåndkle eller plastfolie og la deigen heve i en til halvannen time.

Kle to stekebrett med bakepapir.

Dryss litt mel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen raskt før du deler den i to like deler. Kjevle hver del ut til en runding på cirka 45 centimeter i diameter. Løft litt på deigen innimellom for å forsikre deg om at den ikke setter seg fast. Dryss eventuelt på litt mer mel.

Fru-timians-frokosthorn1

Bruk et pizzahjul eller en skarp kniv og del opp deigen i 8 like deler; “pizzastykker”. Skjær et lite snitt på ytterkanten av hvert av disse stykkene.

Fru-timians-frokosthorn2

Rull hvert stykke sammen til et horn – start rullingen i ytterkanten. Fordel hornene utover stekebrettene.

Fru-timians-frokosthorn3

Forvarm stekeovnen til 225 grader. La hornene etterheve i en halvtime.

Pensle med soyamelk og stek i cirka 15 minutter til hornene er gylne og fine.

Fru-timians-frokosthorn4

Akjøl på rist.

Servér lune eller avkjølt.

Fru-timians-frokosthorn5

FLERE OPPSKRIFTER PÅ SMÅBRØD FINNER DU HER. 

Jeg blir glad om du følger meg på sosiale medier!
Instagram
Facebook
Snapchat – legg til brukernavn: vegetarbloggen

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *