vegansk salat oppskrift

Søtpotet- og rødbetesalat

Få ingredienser som hver får den beste behandlingen i boka – sånn blir det god salat av!

Dette er en herlig tilbehørssalat som passer utmerket til for eksempel grillmat. Et slags kompromiss mellom potetsalat og grønn salat kanskje, og den går godt med det meste. Rotgrønnsakene baker vi i ovnen for å få mest mulig smak utav de, og så serverer vi med helt enkel ruccolasalat og rista pinjekjerner. Enkelt, godt og sunt.

Ingredienser:

  • 2 søtpoteter
  • 2 rødbeter
  • Olje til steking
  • Salt og pepper
  • Pinjekjerner
  • Ruccolasalat

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Skrell søtpotetene og rødbetene og skjær de i skriver med cirka samme tykkelse. Fordel de utover stekebrettet, hell litt olje over, krydre med salt og pepper. Bak i ti minutter, ta brettet ut av ovnen, snu skivene og stek i ti minutter til.

Varm en tørr stekepanne til høy varme. Rist pinjekjernene raskt, pass på at de ikke brenner seg.

Fordel søtpotet- og rødbeteskiver utover på en tallerken. Anrett med ruccolasalat og pinjekjerner. Servér varmt, lunt eller kaldt.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ SALATER FINNER DU HER. 

Jeg blir glad om du følger meg på sosiale medier!
Instagram
Facebook
Snapchat – legg til brukernavn: vegetarbloggen

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *