veganske vannmelon oppskrifter

Vann i munnen!

Vannmelon er i sesong og noe av det beste du kan spise om sommeren. Her er fem oppskrifter med den søte favoritten!

Vannmelon: Ufattelig god å spise oppskåren i trekanter, eventuelt å drikke som juice. Men den kan brukes på andre måter også. Og ikke vær redd for å spise mye! Vannmelonen inneholder 90 prosent vann, så veldig grei å få i seg i sommervarmen. De siste ti prosentene er stort sett sukkerarter, men vannmelon er faktisk kalorifattig. Den trives best i temperaturer på mellom fem og ti grader Celcius.

Hvordan velge en god vannmelon? 

  • Melon av god kvalitet skal være fast og jevn i formen. Se etter en fast, symmetrisk vannmelon fri for merker, kutt eller bulker. Hvis vannmelonen har noen klumper eller ujevnheter, kan dette bety at den har fått ujevne mengder sol eller vann under dyrkingen, som kan gjøre den tørr eller ujevn
  • Løft den opp. Vannmelonen bør være tung for sin størrelse, da det betyr at den er full av vann, og derfor fin og moden. Prøv å sammenligne vekten av vannmelonen med en annen av samme størrelse – den tyngste vil være den modneste
  • Undersiden av vannmelonen skal ha en nesten kremfarget gul flekk. Det er her melonen stod på bakken og modnet i solen, så jo mørkere dette feltet er det jo bedre! Dersom feltet er helt hvitt, eller til og med ikke-eksisterende, betyr dette sannsynligvis at vannmelonen ble plukket for tidlig, og ikke er moden.
  • Inspisér fargen. En perfekt, moden vannmelon skal være mørkegrønn i fargen og kjedelig i utseende, og ikke skinnende. En skinnende vannmelon vil vanligvis ikke være moden.

Oppskrifter

Vannmelonsalat

Friskt, godt og enkelt med vannmelon, agurk, lime og salat. Server denne gjerne med litt salte småretter, eller bare som den er i sommervarmen.

vegansk vannmelonsalat oppskrift

Fruktsalat i vannmelon

Vannmelon smaker bra, og skjærer du ut litt innmat så fungerer skallet veldig bra som salatbolle også. Dette er en dessertsalat som smaker godt som den er, eller med litt pisket kokoskrem eller vaniljeis (for eksempel).

vegansk fruktsalat i vannmelon oppskrift

Vannmelonkake

Veldig morsom måte å servere frukt på, og den sunneste “raw food”-kaken du kan tenke deg.

vegansk vannmelonkake oppskrift

Fruktsushi

Dessertsushi er veldig kjekt å servere, og vannmelonfruktkjøttet ligner nesten skummelt mye på tunfisk i utseendet.

vegansk dessertsushi fruktsushi oppskrift

Vannmelonsangria

Ny variant av den klassiske sangriaen. Anbefales både for deg som vil lage den med eller uten alkohol.

Vannmelonsangria.jpg

Jeg blir glad om du følger meg på sosiale medier!
Instagram
Facebook
Snapchat – legg til brukernavn: vegetarbloggen

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *