vegansk bakt potet oppskrift

Bakt potet på grillen (med tacofyll)

Nydelig bakte poteter fylt med krydret farse, mais, rømme og tortillachips. Mmmm. 

Bakte poteter på grillen istedenfor stekeovnen? Ja takk! Griller du de så slipper du nemlig et overopphetet kjøkken (som i alle fall mitt blir med full gang på stekeovnen i en time), i tillegg kan de jo ligge på grillen når du griller resten av maten også. Jeg pleier smøre de inn med litt olje og pakke de inn i folie, og deretter å grille de rett på glørne eller på lav rist. For store bakepoteter går det fort en time på grillen, har du det travelt kan du dele de opp i mindre biter, og kanskje krydre de med litt diverse ekstra smaker.

I denne oppskriften har vi meksikansk fyll; soyafarse fra Hälsans Kök stekt med tacokrydder, tortillachips, mais og rømme. Du kan såklart ha i andre typer fyll.

halsans-køk-lasagne1

Ingredienser til fire porsjoner: 

  • 4 bakepoteter
  • Litt olje
  • Aluminiumsfolie
  • Tortillachips
  • 1 boks hermetisk mais
  • Vegansk rømme eller fraiche
  • Soyafarse (oppskrift under)

Soyafarse: 

  • 0,5 pakke farse fra Hälsans Kök
  • 1 teskje røkt paprikapulver
  • 2 teskjeer spisskummen
  • 1 teskje løkpulver
  • 1 teskje hvitløkspulver
  • 2 teskjeer chiliflak
  • 4 spiseskjeer soyasaus
  • 1 spiseskje lønnesirup (kan erstattes av annen sirup eller sukker)
  • Olje til steking
  • Eventuelt litt salt

Framgangsmåte: 

Smør inn potetene med olje og pakk de inn i aluminiumsfolie. Grill de rett på glørne eller på lav rist. Snu litt på de iblant.

Bakt-potet-på-grillen1

Avhengig av størrelsen på potetene så tar dette fra 45 til 60 minutter. Stikk i de med en kniv for å se om de er ferdige.

Skjær et kryss i potetene og press toppen inn mot midten slik at den åpner seg. Ha i tortillachips, mais, rømme og soyafarse og servér potetene rykende varme.

Bakt-potet-på-grillen2

Soyafarse: 

Ha farsen i en bolle. Rør sammen røkt paprikapulver, spisskummen, løkpulver, hvitløkspulver, chiliflak, soyasaus og lønnesirup og hell over. Prøv å dekke all farsen.

Varm opp olje til medium/høy varme i en panne. Stek farsen til den begynner å bli sprø. Smak eventuelt til med litt salt.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK GRILLMAT FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *