

Blomkål Bolognese
Fantastisk god italiensk pastaklassiker med hjemmelaget “kjøttsaus” av blomkål og mandler.
“Det smaker pizzafyll” sa trønderen Calle, med verdens største smil om munnen, da han smakte denne retten. Han mente det på best mulig måte.
Overraskelsen var stor for både meg og middagsgjestene over denne “kjøttsausen”, der vi rett og slett erstattet kjøttet med blomkål og mandler. Helt alvorlig, det var det vi spiste. Pasta, tomatsaus, blomkål og nøtter, og det var den mest naturtro bolognesen jeg har laget vegansk noengang, inkludert alle variantene med soyafarse. Med litt kreativitet og masse kjærlighet så kan du virkelig forvandle grønnsaker til hva som helst.
Ingredienser til fire porsjoner:
- 1 blomkål
- 4 desiliter mandler (kan erstattes av andre nøtter, eventuelt en kombinasjon av ulike nøtter)
- 2 spiseskjeer rapsolje (eller tilsvarende)
- 1 spiseskje lønnesirup (kan erstattes av annen sirup, eventuelt litt sukker)
- 2 spiseskjeer soyasaus
- 1 teskje liquid smoke (kan erstattes av røkt paprikapulver)
- 1 spiseskje paprikapulver
- 2 teskjeer oregano
- Spagetti eller annen pasta
- En enkel tomatsaus (bruk din favorittoppskrift eller se oppskrift under)
Tomatsaus:
- 2 hvitløksfedd
- 1 sjalottløk
- 1 spiseskje olje til steking
- 1 boks hermetiske tomater
- Salt og pepper
- Litt sukker
- 1 teskje eddik
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Skjær bladene og stilken av blomkålet. Del det i store buketter og ha i en food processor med s-blad. Ha i mandlene også. Kjør til du har ganske små biter. Det skal ikke være helt pulverisert, men ingen store biter heller.
Rør sammen olje, lønnesirup, soyasaus, liquid smoke, paprikapulver og oregano i en bolle. Ha i nøtteblandingen og vend det hele sammen slik at alt dekkes av marinaden. Fordel utover stekebrettet.

Bak i cirka 45 minutter. Vend litt på blandingen underveis, pass på at det ikke brenner seg.

Kok pasta etter anvisning på pakken.
Ha blmokålblandingen i tomatsausen og vend sammen.

Server nykokt spagetti med bolognesesausen på toppen.

Server gjerne med litt vegansk hjemmelaget parmesanost.
Tomatsaus:
Finhakk hvitløk og sjalottløk. Varm opp oljen til medium varme i en liten gryte. Surr hvitløk og sjalottløk noen minutter.
Hell i hermetiske tomater og la det koke opp. Smak til med salt, pepper, sukker og eddik, la det hele putre til resten er ferdig.
FLERE VEGANSKE PASTAOPPSKRIFTER FINNER DU HER.
Jeg blir glad om du følger meg på sosiale medier!
Instagram
Facebook
Snapchat – legg til brukernavn: vegetarbloggen
Må si at dette var veldig godt, og lignet noe sykt på kjøtt! Ovnen min er ganske sterk så ble litt brent, hadde vært bedre om ikke det.
SÅ kjekt! Bare ikke det med brent mat da :/ Håper det går bedre neste gang 🙂