

Glutenfri baking
Tryll frem herlige cupcakes, cookies og kaker uten egg, melk og gluten (og noen uten soya og nøtter).
Glutenfri baking uten egg og melk er ikke så vanskelig, men du trenger å ha litt spesialingredienser i hus. Jeg foretrekker å styre unna de ferdige glutenfrie melblandingene, både fordi jeg da ikke har full kontroll på hvor mye av alt deigen inneholder, samt at de er forferdelig dyre sammenlignet med å kjøpe de ulike melsortene selv. Glutenfritt mel finner du litt av i godt assorterte dagligvarebutikker, mye av i internasjonale dagligvarebutikker og alt av på internett. Jeg pleier å blande 2-3 ulike typer, og tilsette litt maisstivelse eller potetsstivelse og eventuelt bakepulver. Her er noen av mine favoritter:
Kikertmel – et mel som er saftig og binder veldig bra. Dette kan du faktisk bruke istedenfor egg og lage vegansk omelett og quiche om du ønsker! Du kan også bruke det som eneste melet i pannekaker, både søte og salte. Eneste haken er at det smaker forferdelig rått, så du bør ikke smake på deigen/røren før det hele er varmebehandlet (da smaker det godt igjen). Fås kjøpt i internasjonale matvarebutikker (se etter gram flour eller gazbano flour) eller på iHerb.
Peanøttmel – et mel som mange lavkarboentusiaster har trykket til sitt bryst. Dette bruker jeg mye i cookies og litt i kaker der jeg er gira på peanøttsmak. Dette bestiller jeg fra iHerb.
Rismel – lyst eller mørkt – dette binder ikke så bra, men er veldig saftig og finmalt og passer utmerket i finbakst sammen med for eksempel kikertmel. Dette er også godt å bruke som tykning i supper og sauser. Rismel fås i både godt assorterte dagligvarebutikker og internasjonale butikker, eventuelt fra iHerb (lyst) og brunt.
Teffmel – et ganske grovt mel som ikke binder noe bra, men som er veldig kjekt å bruke i grov bakst. Min favoritt med teffmel er etiopiske pannekaker (injera). Veldig godt å bruke i grøt. Selges i noen godt assorterte dagligvarebutikker og på iHerb.
Småkaker og kjeks
Peanøttmel er et genialt glutenfritt mel å bruke i cookies. Rett og slett. Lag gjerne snickersversjonen av disse om du har god tid.

Salte kjeks med kikertmel og sesamfrø, veldig gode til (vegansk) ost og ulike typer pålegg.

Cupcakes
Cupcakes med sjokolade og mango
Nydelige, nydelige, silkemyke cupcakes med en herlig smakskombinasjon.

Herlige peanøttcupcakes med to glasurer.

Noen små, glutenfrie kunstverk til de fine anledningene.

Kaker
Saftig og smakfull kake med hjemmelaget havremel.

Skikkelig god kake som du kan servere til hverdags og i selskap.

Kjempetriks! Tykke, glutenfrie, amerikanske pannekaker legger lagvis med krem og bær, og vips! Bløtkake.

Lettvint glutenfri dessert som alle liker. God til brunsj denne her.

Vafler og pannekaker
Saftige og lettvinte glutenfrie pannekaker. Gode med bær til.

Kjempegode middagspannekaker der vi bruker linser istedenfor mel.

Tykke og gode pannekaker, supre med peanøttsmør og banan.


Kikertpannekaker med kokossaus
Middagspannekaker med en smak av Asia.

Fordi alt er bedre med banan.
