vegansk kokossorbet oppskrift

Gjesteblogg fra Kokkhelene

Kokossorbet med syltet fersken og solsikkeknekk – nå kan sommeren bare komme!

Siden i vinter har jeg vært en del av United Bloggers, og en av de knallkjekke fordelene med det er å komme i kontakt med andre matbloggere som alle blogger i ulike sjangre. I dag har en av disse nye kollegene tatt over bloggen min, nemlig Helene som driver bloggen Kokkhelene. Det kuleste med Helene (syns jeg) er at hun er utdannet kokk, kostøkonom og yrkesfaglærer. Hun har faktisk vært lærling hos, og siden jobbet for, noen av våre beste kokker som Tom Victor Gausdal og Erling Sundal. Hun har blogget siden 2010, og bloggen består av en samling av både hverdagsmat og festmat. Følg henne gjerne på fb, insta og snap: kokkhelene.

Bloggen er ikke vegetarisk altså, men hun har masse godt til oss som velger vekk en del råvarer også 🙂 I dag har hun laget en utrolig spennende dessert til oss, vel bekomme!

kokossorbet1

Kokossorbet med syltet fersken og solsikkeknekk

For veganere og de som ikke tåler melk, fløte eller egg – er kokosmelk en super råvare å lage is av. Selv om dette egentlig er sorbet og ikke iskrem, gir kokosmelken en fyldig og kremet smaksopplevelse.

Denne desserten er dessuten helt fri for både laktose, gluten, nøtter og egg og er derfor perfekt å servere til både dem med og uten matallergier 🙂

Ingredienser: 

  • 6 dl kokosmelk
  • 2,5 dl sukker
  • 1,5 dl vann
  • 1 lime

Syltet fersken: 

  • 1-2 fersken per person
  • Sukker
  • Kanel
  • Vaniljestang

Solsikkeknekk: 

  • 100 gram solsikkefrø
  • Sukker

Framgangsmåte: 

Kok opp sukker og vann i en kjele og la det koke til sukkeret har løst seg opp. Hell kokosmelken i en bolle og visp inn sukkerlaken og saften fra en lime. Ha smeten i en ismaskin (om du har) til isen har passe konsistens. Hvis ikke, så sett bollen i fryseren og rør om en gang hver halve eller hele time til isen er fryst. Hvis isen ikke skal serveres samme dag er det lurt å ta den ut litt før servering.

Syltet fersken: 

Del ferskenene i to og ta ut steinene.

kokossorbet2

Kok opp en sukkerlake med like mye sukker som vann sammen med kanel og vaniljestang. Laken skal dekke frukten. Ha ferskenene i sukkerlaken og gi et oppkok før du tar kjelen av platen. La det stå å trekke under lokk til skinnet er lett å få av, ca. en halvtime. Ta av skinnet, sil laken og reduser den til den får en siruplignende konsistens. Avkjøles.

Solsikkeknekk: 

Ha solsikkekjerner i en tørr stekepanne. Sett på full varme og rist solsikkekjernene til de er gylne. Ha over et par-tre spiseskjeer sukker, så alle kjernene dekkes av karamell. Når sukkeret er gyllent, helles knekken over på et bakepapir og avkjøles.
Servèr kokossorbeten med den syltede ferskenen, litt av fruktsirupen og et dryss solsikkeknekk.

GOD SPIS!

Kokossorbet3

BLOGGEN KOKKHELENE FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *