vegansk lasagne oppskrift

Anders sin favorittlasagne

Lasagne al forno som på italiensk restaurant. Bare uten kjøtt. 

“Veien til mannens hjerte går gjennom magen” sier de.

Hvis noen skikkelig kjekke jenter er ute etter min kjære venn Anders – men de må være skikkelig kjekke for han er helt fantastisk og fortjener alt det beste i verden – da skal jeg gi de denne oppskriften. Da har de trumfkortet, rett og slett. Han er så glad i denne retten at han innrømmer å drømme om den, og alltid når jeg spør om vennene ønsker seg noe spesiell mat så vet alle at Anders kommer til å foreslå lasagne.

Siden jeg ikke deler ut trumfkort til hvem som helst av verdens jenter, så får denne oppskriften foreløpig bli mellom meg og deg.

Ps. Her lager jeg en vanvittig enkel tomatsaus. Har du lyst å lage en langtidskokt med ferske tomater (for eksempel) eller masse friske urter – så har du lov!

Ingredienser: 

  • Litt olje til steking
  • 1 pakke farse fra Hälsans Kök
  • 1 spiseskje soyasaus
  • 1 spiseskje lønnesirup (kan sløyfes)
  • 1 teskje røkt paprikapulver
  • Oregano
  • Eventuelt litt salt

Tomatsaus: 

  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 1 sjalottløk
  • Litt olje til steking
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 0,5 spiseskje økologisk buljongpulver
  • 3 desiliter vann
  • 1 teskje sukker
  • 1 teskje eplesidereddik eller sitronsaft
  • Eventuelt noen kvaster oregano, basilikum eller timian

Bechamelsaus: 

  • 4 spiseskjeer vegansk margarin
  • 4 spiseskjeer hvetemel
  • 7 desiliter vegetabilsk melk uten smakstilsetting
  • 1 teskje salt
  • Litt revet muskatnøtt
  • Litt røkt paprikapulver
  • 1 spiseskje næringsgjær

Til montering: 

    • 16 lasagneplater

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 225 grader.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i farsen. Rør sammen soyasaus, lønnesirup og røkt paprikapulver og hell det forsiktig over farsen under steking.

Stek farsen til den begynner å bli litt sprø i kantene. Smak til med salt og oregano.

halsans-køk-lasagne2

Tomatsaus: 

Finhakk hvitløk og sjalottløk. Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Surr hvitløk og sjalottløk i noen minutter til det blir mykt.

Ha i tomater, buljongpulver, vann, sukker og eddik og la det koke opp. La det koke mens du gjør klar resten av ingrediensene.

Finhakk eventuelt urtene og ha i mot slutten.

halsans-køk-lasagne3

Bechamelsaus: 

Smelt margarin i en gryte. Rør inn melet. Ha på middel varme, og spe med litt og litt melk som du hele tiden rører inn. Til slutt skal du ha en tykk og fin saus. Smak til med salt, muskatnøtt, røkt paprikapulver og næringsgjær (de to sistnevne er ikke nødvendige, de bare setter litt ostesmak på sausen).

halsans-køk-lasagne4

Montering: 

Ha litt tomatsaus nederst i en ildfast form, legg litt farse over.

halsans-køk-lasagne5

Dekk med lasagneplater. Ha deretter et lag bechamelsaus, et lag tomatsaus, farse og nye plater. Gjenta til du ikke har mer saus igjen. Over de øverste platene skal det kun være et lag bechamelsaus.

halsans-køk-lasagne8

Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i ovnen i 15 minutter. Ta av folien og stek i 20-25 minutter til – lasagnen skal være gyllen og fin på toppen.

Servér rykende varm.

halsans-køk-lasagne9

FLERE VEGANSKE PASTAOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

7 Comments

  1. Fantastisk oppskrift! Serverte til fem ikke-veggiser, og alle forsynte seg mange ganger! Blir ikke siste gang jeg lager denne!

    1. Mari Hult

      Så herlig! Tusen takk for den tilbakemeldingen 🙂 🙂 🙂

  2. Tusen takk for denne fantastiske oppskrift

  3. Hvilken vegetabilsk melk vil du anbefale å bruke i denne oppskriften?

    1. Mari Hult

      Alpro sin usøta soyamelk er bra, også ricedream sine usøta varianter 🙂

  4. Benedikte

    Helt nydelig, rett og slett! Hele familien med små og store digga den 😀 Enkel og relativt kjapp å lage = two thumbs up!

    1. Mari Hult

      Så gøy. Takk for tilbakemelding!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *