Declarations of love

Et sjeldent personlig innlegg, men hva gjør vel ikke en matblogger når hun ikke klarer å gi bursdagsgave til sine kjæreste alene?

Foto: Erik Sæter Jørgensen

I traileren til den siste Fast and the furious-filmen sier Vin Diesel “I dont have friends. I have family”. Det blir ikke mer tacky enn det. Likevel er det akkurat slik jeg føler om mine nærmeste, og i dag har to av de bursdag. To av de mest fantastiske menneskene i hele verden faktisk – og jeg kan ikke begripe hvorfor de begge vil være venn med akkurat meg.

Jeg har ikke råd til å kjøpe bursdagsgaver som er i nærheten av det jeg skulle ønske jeg kunne gi de, så de får blogg istedenfor. Og for en gangs skyld skal jeg skrive om noe annet enn mat.

Da jeg gikk på ungdomsskolen så var det to ting som sikra deg sosial suksess. Å være pen og/eller god i sport, eller å være på ganske høyt nivå på sosseskalaen (jepp, det var en jævlig ungdomsskole å gå på). En god venn av meg som gikk et par trinn over sier at han fortsatt ikke makter å kjøpe merket H2O til barna sine – minnene er bare for kjipe. Og han er 35 år nå. Etter det har jeg utviklet en – la oss si sunn – skepsis til de som er pene og vellykka.

To av mine kjæreste, kjæreste, kjæreste venner som jeg elsker høyere enn både kaker og desserter krysser av på både en og to bokser her. De har bevist at jeg har tatt feil med fordommene mine mot nettopp de pene og vellykka (eventuelt at alle regler har unntak).

Annika er den mest organiserte og skikkelige personen jeg kjenner. Hun får til alt hun prøver på, både profesjonelt og personlig. Dessverre prøver hun mest for andre og minst for seg selv. Om hun ser noe urettferdighet og det letteste (og som hun tjener best på) ikke er å blande seg, så klarer likevel ikke Annika å holde seg borte. Det rette kommer alltid før det enkle. Hun stiller alltid opp uansett, og er klippen som loser alle vennene gjennom periodene der de trenger en å støtte seg på. Jeg er ganske sikker på at jeg verken hadde hatt jobb eller hjem uten Annika. For en som ikke hadde noe særlig jente-venner da de andre lærte seg rettetang, sminke, hårfarge og symaskin så er hun vanvittig praktisk å ha. Annika er også veldig god på oppvask, noe som rett og slett er kjekt når du er venninne med en matblogger.

Calle pleier å si til meg at jeg er den snilleste personen han kjenner. Som vanlig tar han ikke seg selv med i beregningen. Han er så vakker, Calle, på innsiden og utsiden, og tenker alltid på alle andre før seg selv. Prøver du å gi ham noe eller å gjøre noe fint for ham, så foreslår han heller at du skal gjøre det for noen andre. Han stiller alltid opp, og alltid med et smil. Calle er også god på oppvask.

Begge to har en enorm omsorg for folkene rundt seg. De har også mye plass i hjertene sine til dyr; Annika er mor til en omplasseringshund fra Spania og Calle tror jeg lett kan ende opp som far til alle Stavangers løskatter. Derfor har jeg funnet fram to nydelige organiasjoner som trenger masse hjelp, og håper at lesere som har råd til å avse noen kroner til disse kan gjøre det som en bursdagsgave til Annika og Calle. Absolutt alle små og store bidrag hjelper, og om du ikke har penger å avse er det også en enorm hjelp å dele denne posten eller deres lenker med andre venner, så får vi spredt ordet.

Rolda Gatehunder fra Romania
I Romania er det utrolig mange gatehunder som trenger hjelp, men det er ikke godt å vite hvilke aktører som driver profesjonelt og ikke. Rolda er et shelter som har papirene på stell, og de jobber tett med ressurspersoner i Norge både for å finne hjem til hundene, men også for å hjelpe med vetrinær, tepper til hundene, halsbånd og hundebånd etc. Sjekk ut den norske Facebooksiden for mer info. 

Kontonummer 6219.13.48082
Rolda i Romania, organisasjonsnummer: 18416340
e-post : rolda.norge@hotmail.no

Dyrebeskyttelsen Norge Nord-Jæren
Dette er min lokale dyrebeskyttelse-avdeling, og jeg jobber selv som fosterhjem for kattunger gjennom de. De får ingen statsstøtte, men gjør likevel en framragende jobb for å ta vare på katter, kaniner og andre dyr som trenger det. De sliter veldig med penger til å dekke utgifter til vetrinær ol, og har vært ganske desperate i det siste. La oss hjelpe de så de kan hjelpe flest mulig selv!
Sjekk ut nettsiden dere her. 

Kontonummer: 1503 41 20789
Org.nr: 912 677 761
e-post: nord-jaeren@dyrebeskyttelsen.no

Dyrekombi
Til venstre en hund som er adoptert fra Ungarn. Til venstre katten Flamini, som er en av kattungene som Dyrebeskyttelsen har hatt i fosterhjem og deretter omplassert.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *