veganske vafler uten egg uten melk oppskrift

Kokosvafler

Nydelige litt sure vafler med smak av kokos. 

Nesten som mormors rømmevafler! Men med en diskret smak av kokos og litt mindre sukker. Den småsure smaken (i ordets beste forstand; det er ikke eddik det smaker av, men som rømme) får vi av eddik blandet ut i plantemelk samt soyayoghurt. Kokossmaken er av kokosolje og kokossukker – men begge kan byttes ut om du synes det blir for mye. Rapsolje og vanlig rørsukker duger også.

vafler-uten-egg-og-melk1

Ingredienser: 

  • 3 desiliter soyamelk (eller annen plantemelk)
  • 2 teskjeer eplesidereddik (eventuelt sitronsaft)
  • 1,5 desiliter soyayoghurt (naturell, søtet eller vanilje)
  • 0,75 desiliter kokosolje
  • 2 spiseskjeer lønnesirup (kan erstattes av sukker)
  • 2 spiseskjeer kokossukker eller vanlig sukker
  • 2 teskjeer bakepulver
  • Litt salt
  • 5 desiliter hvetemel (kan erstattes av glutenfri melblanding, ha i så fall i litt mindre)

Framgangsmåte: 

Visp sammen soyamelk og eddik i en bolle. La det stå noen minutter slik at det tykner, rør veretter inn yoghurten. Dersom kokosoljen ikke er smeltet så smelt den, rør den deretter inn i soyamelkblandingen.

Visp inn lønnesirup, kokossukker, bakepulver og salt. Ha til slutt i hvetemelet og visp det raskt og kraftig sammen til en jevn røre. Spe eventuelt med litt melk om det blir for tykt.

La røren svelle i en halvtime.

Stek vafler etter anvisning på vaffeljernet.

Servér varme, lune eller kalde, gjerne med litt soyarømme og syltetøy på.

vafler-uten-egg-og-melk2

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VAFLER OG PANNEKAKER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *