rabarbra vegansk oppskrift

Ni bra rabarbraoppskrifter

Bak, sylt og lag desserter med vår sure favoritt!

Rabarbra er en drøm av en vekst! Den kan dyrkes i hager, veksthus og på friland, jeg har til og med en bunt sammen med ugress som har sprettet opp mellom murstein og e betonggjerde. Du kan også kjøpe rabarbra på torget og i godt assorterte dagligvarebutikker, men det er noe med å dyrke den selv.

Planten består av flere lange, kraftige og saftige stilker som vokser ut fra en rotstokk. Den smaker surt og friskt. Rabarbra med røde stilker er mindre sur enn den med grønne.

Rabarbra

Lagring:
Oppbevar rabarbra i kjøleskap. Den holder seg fint i flere uker om temperaturen er lav. Pakk den inn i plast for ekstra holdbarhet.

Sesong:
Rabarbra smaker best før St. Hans. Du kan imidlertid finne den fram til september, og dyrket rett så smaker den like bra da.

Bruksområder:
Rabarbra er egentlig en grønnsak, men brukes veldig mye på lik linje med frukt. Den smaker kjempegodt i desserter som supper og kompott, samt i bakst.Rabarbra bør renses før bruk. Kutt av topp og bunn og del opp i passe biter. Rabarbra kan spises naturell, men da gjerne dyppet i melis.

Kvalitetskrav:
Rabarbra skal være hel, fast, spenstig og ren, uten skader eller slim. Den skal ikke være for lett å knekke, men heller ikke slapp. Drivhusdyrket rabarbra er noe tynnere enn frilandsdyrket.

Lurer du på hvordan du skal dyrke rabarbra? Sjekk ut denne “oppkriften” på Moseplassen. 

Rabarbrasuppe

Denne iskald i en mugge i kjøleskapet er det beste sommeren har å by meg på.

vegansk rabarbrasuppe oppskrift

Rabarbrakake

Kjempesaftig kake med smuldretopping.

rabarbrakake

Rabarbrakompott

En skikkelig bra klassiker som alle liker. Server gjerne med litt ekstra sukker og plantemelk.

rabarbrakompott-stor

Rabarbrasyltetøy

Dette er det bare å lage så mye du greier av, så har du rabarbrasmaken også etter St.Hans.

rabarbrasyltetøy vegansk oppskrift

Rabarbrakake med vaniljelokk

En fest av en kake! Vaniljelokket gjør smaken litt mildere, for de som synes rabarbraen er i sureste laget.

rabarbrakake

Rabarbrasuppe med jordbær

En luksuriøs sommersuppe som du gjerne kan servere som avslutning på et flott måltid.

rabarbrasuppe

Rabarbratiramisu med jordbær

Rabarbra og jordbær går som hånd i hanske! Her i en nydelig kremostdessert.

rabarbratiramisu3

Smuldrepai med rabarbra og jordbær

Nok en kombinasjon med de to røde skjønnasene. Herlig med litt vaniljeis eller pisket plantekrem til!

smuldrepai

Rabarbracupcakes

Oooog såklart vi kan bruke rabarbraen i cupcakes også.

rabarbracupcakes_1

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *