vegansk polenta middag oppskrift

Polenta-“pytt i panne”

Rask og kjempegod restemiddag med polenta, grønnkål og søtpotet. 

Har du ekstra polenta fra middagen i går? Dette er en perfekt måte å bruke den opp på! Har du ikke ferdig polenta på lur så kan du lage opp litt, men da må du vente en liten time på at den stivner i kjøleskapet før du kan gå i gang med resten av denne retten. Det smaker like godt, men går altså ikke like raskt.

Dette er en veldig “basic” oppskrift, ha gjerne i ekstra grønnsaker etter hva du har i skuffen og hva du liker. Jeg pleier kun å krydre med chiliflak, salt og pepper, men det kommer litt an på hvor mye smak som er tilsatt i polentaen på forhånd. Det er restemat, så alt er egentlig lov. Har du soyapølser liggende så er disse også skikkelig gode i denne retten.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 1 stor søtpotet
  • 200 gram grønnkål
  • Ferdig kokt og stivnet polenta
  • Olje til steking
  • Chiliflak
  • Salt og pepper
  • Eventuelt litt krydder etter smak

Polenta: 

  • 5 desiliter grønnsakskraft eller vann med buljongterning
  • Litt sitronsaft
  • 2 kvaster timian
  • 1 spiseskje næringsgjær
  • 1,5 desiliter polenta
  • 2 spiseskjeer vegansk margarin
  • Salt og pepper
  • Olje til steking

Framgangsmåte: 

Skrell søtpoteten og skjær den i terninger. Snitt grønnkål. Skjær polentaen i terninger som er cirka like store som søtpotetterningene.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i søtpotetterningene og stek de noen minutter. Vendt på de underveis. Ha i polentaterningene og stek videre. Snu forsiktig på terningene underveis.

Vend til slutt inn grønnkål og stek til det begynner å bli sprøtt. Hell på chiliflak og smak til med salt og pepper, eventuelt annet krydder.

Server rykende varmt.

polenta-pytt-i-panne1

Polenta: 

Kle en liten form med bakepapir. 15*15 centimeter er en grei størrelse.

Kok opp grønnsakskraft og sitronsaft i en gryte. Finhakk timian og ha i sammen med næringsgjær.

Skru ned temperaturen til medium slik at det fortsatt koker, men ikke fosskoker. Hell i litt og litt polenta mens du visper godt. Fortsett å visp til alt er i, la det deretter småkoke mens du visper i fem minutter. Rør inn margarin og smak til med salt og pepper.

Hell polentaen over i formen, glatt den til på toppen med en slikkepott. Sett inn i kjøleskapet og la den avkjøles til den er helt stiv, dette tar minst en time.

FLEREOPPSKRIFTER MED POLENTA FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *