Sopp på butterdeig

Sprø. flakete butterdeig toppet med herlig aromasopp på kremost – lettvint og kjempegodt. 

Av og til tenker du etterpå at det hadde gjort seg med noe grønt på bildet. Jaja.

Dette er en rett som går med alt, rett og slett. Den er en fin forrett eller tapas. du kan serverer den som tilbehør til en større middag, har du en buffet med flere småretter er den selvskreven, og om du er lat og har lyst på noe digg så duger den da også.

Du får kjøpt en del butterdeig som er vegansk i butikken, bl.a den fra TC Brød. Du kan også lage den selv (husk salt variant her).

Av sopp så fungerer ulike typer bra her. Jeg foretrekker omtrent alltid aromasopp, men vanlig sjampinjong eller portobellsopp går også. Kremosten kan erstattes av vegansk “fraiche”. Vi er rett og slett fleksible.

Ingredienser: 

  • 2 plater butterdeig
  • 2 aromasopp
  • 1 spiseskje vegansk kremost
  • Litt olivenolje
  • Salt og nykvernet pepper

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Ta butterdeigplatene ut av fryseren og la den tine i et kvarters tid. Kjevle platene sammen til de er nesten halvparten så brede.

Skjær sopp i skiver. Smør kremosten på butterdeigen og legg soppen over. Dryss på litt olivenolje, salt og pepper.

butterdeig-med-sopp1

Stek i cirka et kvarter til butterdeigen er gyllen og fin.

butterdeig-med-sopp2butterdeig-med-sopp-alternativ

Skjær i biter og servér.

FLERE OPPSKRIFTER MED BUTTERDEIG FINNER DU HER. 

1 Comment

  1. Marit Hunnes

    Hei! Kan disse fryses?

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *