

Nachos med quinoa”kjøtt”
Nydelig nachos med barbecue-krydret quinoa, avokado og mais.
Quinoa er en fantastisk ingrediens. Veldig sunn, enkel å jobbe med, og den tåler nesten alt av krydder. Her har jeg litt røkt paprika og chili i den, og så vender jeg den i barbecuesaus til slutt. Da blir det nesten som kjøttdeig (bare mye bedre), og veldig godt å ha i meksikansk mat. Quinoakjøttet duger i burrito og tacos for eksempel, i dag bruker vi den til nachos.
Quinoa får du kjøpt i godt assorterte dagligvarebutikker og helsekostbutikker, du kan også bestille det fra iHerb (og helt sikkert andre nettbutikker).
For en litt mer meksikansk smak kan du redusere barbecuesausen og ha i spisskummen istedenfor.

Ingredienser:
- 1 desiliter ukokt quinoa
- 1,75 desiliter vann med økologisk bunjongpulver
- 0,5 teskje røkt paprikapulver (kan sløyfes)
- 0,5 teskje chilipulver (kan også sløyfes)
- 1 desiliter barbecuesaus (butikkjøpt eller hjemmelaget)
- 1 pose tortillachips (cirka 300 gram)
- 1 avokado
- 1 boks mais
- Vegansk rømme eller fraiche til servering
- Eventuelt litt frisk koriander til servering
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 225 grader. Finn fram en ildfast form.
Skyll quinoaen godt i kaldt vann. Kok opp vann med buljongpulver og tilsett eventuelt røkt paprikapulver og chilipulver. Ha i quinoaen og la det hele koke opp. Skru ned varmen, ha på lokket og la det småkoke i femten minutter til væsken er absorbert.

Ha gryten av varmen og vend inn barbecuesausen.

Fordel tortillachipsen i den ildfaste formen. Ha quinoaen over (det er mulig du ikke trenger all quinoaen her). Sett i ovnen og stek i cirka 10 minutter, kantene på chipsene skal begynne å bli gylne men ikke brente.
Skjær avokadoen i terninger, sil laken av maisen og skyll maisen kjapt i kaldt vann.
Servér nachosen rykende varm, dekket av avokado, mais, eventuelt vegansk rømme og eventuelt koriander.
