vegansk panna cotta oppskrift

Sjokolade-panna cotta

Italiensk vaniljepudding med sjokolade – perfekt dessert etter en litt finere middag. 

I denne oppskriften bruker vi agar for å få panna cottaen til å stivne. Det erstatter gelatin fra ikke-vegetariske oppskrifter, og er i min mening enda bedre å jobbe med. Det er lettere å bruke (mindre kliss), i tillegg tåler det mye høyere temperatur før det smelter. Det betyr at agarbasert gele for eksempel kan brukes i varme supper. Har du agarpulver istedenfor flak så kan du halvere mengden.

Du kan bruke serveringsskåler her, eller en stor skål. Da tar i så fall panna cottaen litt lenger tid på å stivne. Silikonformer går også bra, det er lett å få panna cotta ut av de og ned på fat.

Ingredienser til fire-seks porsjoner: 

  • 2,5 spiseskjeer agarflak
  • 1 desiliter vann
  • 100 gram melkefri sjokolade, eventuelt sjokoladeknapper
  • 5 spiseskjeer sukker
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 6 desiliter plantemelk, gjerne en kombinasjon av to typer

Framgangsmåte: 

Ha agarflak og vann i en gryte. La det stå i noen minutter, ha deretter på varmen og la det koke opp. La det småkoke i noen minutter slik at agarflakene løser seg opp. Slurver du her vil panna cottaen allikevel stivne, men det kan komme små klumper i den.

Knekk sjokoladen i mindre biter og ha i. La den smelte helt i vannet. Rør inn sukker og vaniljeekstrakt.

Hell på melk og la det hele koke i 5-6 minutter til det tykner betydelig.

Hell over i serveringsformer og sett til avkjøling. Panna cottaen stivner så snart den kjøler seg ned.

Server gjerne med litt pisket plantekrem.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE PANNA COTTAER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *