

Kikert- og potettaco
Kjempegod og veldig sunn vri på tacoen.
Etter at jeg oppdaget trikset med å lage marengs ut av laken fra kikertboksene så må jeg innrømme at det har samlet seg opp en del kikerter til overs hjemme. Jeg er ikke en som liker å kaste mat, spesielt ikke så god mat som kikerter faktisk er, så da var det på tide å tenke litt nytt. Første idé: Kikerter i tacoen.
Etter å ha gjort klart ingrediensene her, så kan du velge mellom å steke det hele i ovn eller i panne. Jeg valgte ovn da jeg tok bildene, rett og slett fordi da slipper jeg å følge med så godt på pannen. Men begge deler fungerer like greit, stekepannen går nok bare fortere.
Ingredienser til fire porsjoner:
- 4 poteter
- 3 desiliter kokte kikerter (om du vanner de ut og koker de selv så ta utgangspunkt i 1,5 desiliter tørka kikerter)
- 1 teskje spisskummen
- 1 teskje chiliflak
- 0,5 teskje paprikapulver
- 0,5 teskje hvitløkspulver
- 0,5 teskje løkpulver
- 1 teskje salt
- 2 spiseskjeer olje
- Tacoskjell eller hvetetortillas til servering
- Eventuelt salat og vegansk rømme eller fraiche
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader og finn fram en ildfast form. Eventuelt finn fram stekepanna.
Skrell potetene, skjær de i terninger og kok de såvidt møre.
Skyll kikertene godt.
Rør sammen spisskummen, chiliflak, paprikapulver, hvitløkspulver, løkpulver, salt og olje i en bolle. Ha i potetterningene og kikertene og bland det sammen.

Ha over i formen og sett i ovnen. Stek i cirka 20 minutter, vend litt på det hele underveis.
Servér rykende varmt i tacoskjell eller tortillas med litt salat og vegansk rømme.

Så deilig! Hvor får du tak i vegansk rømme? Har kun sett Oatlys creme fraiche, men er ikke kjempefan av den.
Jeg kjøper litt forskjellig for å være ærlig. Synes de blir gode med bittelitt salt, hvitløk og sitronsaft i.