veganske tacomuffins matmuffins oppskrift

Tacomuffins (“matmuffins”)

Nydelige muffins med soyafarse, mais og tomatsalsa. 

Okei jeg bryter alle prinsipper nå. Jeg misliker veldig overdreven bruk av ordet “taco” i retter som faktisk ikke er taco, for å hinte om at du finner litt meksikanske smaker her. Jeg misliker også tanken om at salte muffins er “matmuffins”, mens vanlige søte muffins ikke fortjener å kalles mat. Bare så det er sagt!Men det ble rett og slett vanskelig å finne et godt navn her, så da satser vi på at to minus blir pluss igjen?

Muffinsene er i alle fall kjempegode. De passer som varm lunsj, i nistepakken, ved siden av en salat eller suppe eller til frokost dagen derpå. Du bestemmer.

PS. Noen som vet hvor jeg får kjøpt de nydelige formene? Fikk de til bursdagen og klarer ikke spore opp butikken (kanskje jeg har glemt hvem jeg har fått de av…).

Ingredienser til 12 muffins: 

  • 2 spiseskjeer linfrø
  • 5 spiseskjeer varmt vann
  • 3 desiliter soyamelk
  • 0,25 desiliter olivenolje
  • 1 spiseskje brunt sukker
  • 2 desiliter hvetemel
  • 2 desiliter sammalt hvetemel
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje pepper
  • 1 teskjeer bakepulver
  • 0,5 teskje natron
  • 1 porsjon soyafarse (oppskrift under)
  • 1 boks hermetisk mais
  • 4-5 spiseskjeer tacosaus, butikkjøpt eller hjemmelaget

Soyafarse: 

  • 0,5 pakke farse fra Hälsans Kök
  • 1 teskje røkt paprikapulver
  • 2 teskjeer spisskummen
  • 1 teskje løkpulver
  • 1 teskje hvitløkspulver
  • 2 teskjeer chiliflak
  • 4 spiseskjeer soyasaus
  • 1 spiseskje lønnesirup (kan erstattes av annen sirup eller sukker)
  • Olje til steking
  • Eventuelt litt salt

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et muffinsbrett med 12 former.

Kjør linfrø til pulver i en kaffekvern eller lignende. Rør de sammen med vannet. La det stå i fem minutter.

Visp sammen linfrøblanding, soyamelk, olivenolje og sukker i en stor bolle.

Ha i hvetemel, sammalt hvetemel, salt, pepper, bakepulver og natron og visp det hele raskt og kraftig sammen.

Vend inn soyafarse (oppskrift under), mais og tacosaus.

Fordel røren i muffinsformene. Topp eventuelt med litt ekstra farse om du har.

Sett muffinsene i ovnen. Steketiden kommer an på størrelsen, cirka en halvtime for store muffins og 20 minutter for vanlige. Sjekk med en trepinne om de er klare.

tacomuffins1



Muffinsene smaker godt både nystekte, lune og kalde, gjerne med litt vegansk rømme eller fraiche på.

Soyafarse: 

Ha farsen i en bolle. Rør sammen røkt paprikapulver, spisskummen, løkpulver, hvitløkspulver, chiliflak, soyasaus og lønnesirup og hell over. Prøv å dekke all farsen.

Varm opp olje til medium/høy varme i en panne. Stek farsen til den begynner å bli sprø. Smak eventuelt til med litt salt.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE “MATMUFFINS” FINNER DU HER.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *