vegansk grillet falafel oppskrift

Grillet falafel med couscous og søt chilisaus

Kjemperask og kjempegod grillmat med asiatiske smaker. 

I samarbeid med Hälsans Kök presenterer jeg nye grilloppskrifter til sommeren. De har litt av et grillsortiment som du finner i frysedisker over hele landet – burgere, pølser, fileeter, falafel etc. Alt er vegetarisk, noen av produktene er også veganske. Jeg holder meg til sistnevnte selv, men må innrømme at de andre er veldig kjekke å la “kjøttetende” venner grille istedenfor kjøtt. Han ene nekter fortsatt å tro at burgerene deres var uten kjøtt.

Uansett. Her er falafelen, min evige favoritt. Grillet i fem minutter på hver side og servert med en rask couscoussalat som du lager mens grillen blir varm (eller raskere strengt tatt). På toppen har vi søt chilisaus, som du kan kjøpe ferdig eller lage selv.

falafel-produktbilde

Ingredienser til fire porsjoner: 

Couscous: 

 • 2 desiliter vann med økologisk buljongpulver
 • 2 desiliter couscous
 • 1 spiseskje vegansk margarin
 • 2 sjampinjong
 • 100 gram søtpotet
 • Et par tomater
 • Olje til steking
 • Salt og pepper

Framgangsmåte: 

Grill falaflene 5-6 minutter på hver side på direkte varme.

Grillet-falafel-med-couscous1

Anrett på couscous (oppskrift under), hell søt chilisaus over.

Grillet-falafel-med-couscous2

Smaker godt både varmt, lunt og kaldt.

Couscous: 

Kok opp vann med buljongpulver. Når det koker har du i couscous, rører om litt, har på lokket og setter gryten av varmen. La det stå i fem minutter til all væsken er absorbert, rør deretter inn margarin.

Skjær sopp og søtpotet i små terninger. Skjær også tomatene i mindre biter.

Varm opp oljen til medium varme i en stekepanne. Ha i sopp og søtpotet og la det surre til alt er gjennomstekt. Smak til med salt og pepper.

Rør sammen couscous, sopp, søtpotet og tomater.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK GRILLMAT FINNER DU HER. 

2 Comments

 1. Vil det gå an å grille de vanlige hjemmelagde du har oppskrift på her tror du? 🙂 Ble brått en del spørsmål på deg nå :p Har nettopp oppdaget bloggen din etter å ha bestemt meg for å øke fra den ukentlige vegetarmiddagen til 50/50 ca 🙂 Gleder meg!

  1. Mari Hult

   Klart det går fint 🙂 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *