veganske oreo mocca cupcakes

Oreo mocca cupcakes

Oreocupcakes for voksne (men barna liker de også). 

Vi blir liksom aldri ferdig med oreokjeksen. Den kan brukes til alt for mye. Oreokjeksen i butikk er vanligvis vegansk, men inneholder palmeolje. Heldigvis kan du lage den selv, helt palmeoljefri, da frister det mer å bruke den i bakst også. De har også noen palmeoljefri varianter i allergiseksjonen i godt assorterte dagligvarebutikker også, disse varierer fra kjede til kjede. Men hjemmelagde er kanskje aller best. Uansett, her kombinerer vi de med kakao og kaffe, og lager noen nydelige cupcakes med en utrolig god og kremet glasur.

Ingredienser til 12 cupcakes: 

  • 1,5 desiliter soyamelk
  • 2 teskjeer eplesidereddik
  • 1 desiliter sterk kaffe
  • 1 desiliter nøytral olje (f.eks rapsolje, solsikkeolje eller soyaolje)
  • 1 teskje vaniljeekstrakt (kan sløyfes)
  • 2 desiliter sukker
  • 0,5 teskje bakepulver
  • 0,5 teskje natron
  • Bittelitt salt
  • 0,5 desiliter kakaopulver (kan erstattes av hvetemel)
  • 4 desiliter hvetemel

Glasur: 

  • 100 gram melkefri sjokolade, eventuelt sjokoladeknapper
  • 2 centiliter espresso eller annen sterk kaffe
  • 10-12 oreokjeks
  • 100 gram vegansk margarin
  • 3-4 desiliter melis
  • Eventuelt litt salt

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.

Visp sammen soyamelk og eddik i en bolle. La det stå et par minutter slik at det tykner.

Visp inn kaffe, olje, vaniljeekstraot, sukker, bakepulver, natron, salt og kakaopulver. Visp til det er helt jevnt. Ha til slutt i hvetemelet og visp det hele raskt og kraftig sammen til en jevn røre. Ikke visp lenger enn du må.

Fordel røren i formene og stek i 15-20 minutter. Avkjøle kakene helt før pynting.

Glasur og montering: 

Smelt sjokoladen med espressoen i vannbad. Kjør kjeksen til pulver i en food processor. Ha i margarin og melis og kjør det luftig.

Hell i sjokoladen mens du visper videre. Ha over i en bolle og sett glasuren i kjøleskapet. Smak eventuelt til med litt salt.

Når kakene og glasuren er avkjølt har du glasuren over på en sprøytepose med stor tupp.

Fordel glasur utover kakene,

Oreo-mocca-cupcakes

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE CUPCAKES FINNER DU HER. 

6 Comments

  1. Litt vanskelig å lese denne fonten her, tenkte jeg skulle si ifra, selv om jeg kanskje er alene om det og du ikke kommer til å gjøre noe med det.. 🙂

    1. Mari Hult

      Jeg tar det videre! Hva slags nettleser og versjon bruker du?

  2. Det strøsselet som du har på de, hvor får man det? Har sett noe lignende på Meny, men det var ikke vegansk.

    1. Mari Hult

      Kjøpt hos Ms Cupcake i London 🙂

  3. Disse så kjempegode ut! Bare lurte på en ting; Kan man bruke noe annet enn epleaidereddik, evt sløyfe den helt?

    1. Mari Hult

      Annen lys eddik, evt sitronsaft 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *