

Grillet asparges med juksebacon
Fristende grønne asparges i sesong passer utmerket på grillen.
Det er noe med den milde, gode og nesten litt søte smaken i aspargesen som gjør at den veldig ofter serveres med salt skinke som forrett og middagstilbehør. Den salte skinken dropper vi lett her i huset, istedenfor steker vi opp farse fra Hälsans Kök og krydrer den med “baconsmaker” – liquid smoke, soyasaus og lønnesirup. Disse steker vi i stekepannen, eller vi kan grille de oppå litt aluminiumsfolie. Godt uansett.
Denne farsen er utrolig god. Den brukes vanligvis istedenfor kjøttdeig, da den er veldig lik i konsistens. Du krydrer den etter ønsket bruk (den smaker ikke veldig mye i seg selv, så er lett å tilpasse ulike retter). Denne har jeg lurt mang en “kjøtteter” med – de forstår faktisk ikke at det er plantemat de spiser.

Asparges grilles som de er på tvers av grillristen. Syns du de er vanskelige å snu kan du stikke et grillspyd gjennom dem.
Ingredienser til fire porsjoner:
- 20 grønne asparges
- Eventuelt litt olje
- Eventuelt litt havsalt
Juksebacon:
- 1 pakke farse fra Hälsans Kök
- 1 teskje liquid smoke (kan erstattes av røkt paprikapulver)
- 4 spiseskjeer soyasaus
- 1 spiseskje lønnesirup (kan erstattes av annen sirup eller sukker)
- Olje til steking
- Eventuelt litt salt
Framgangsmåte:
Knekk av den nederste delen av stilken på aspargesene. Det er et naturlig bristningspunkt der det vil knekke lett (bedre enn å skjære av stilken). Skrell eventuelt et tynt lag av den nederste halvdelen av aspargesen om du foretrekker det.
Grill asparges på direkte varme i 3-4 minutter. Du kan gjerne pensle dem med litt olje før grilling. Strø over havsalt om ønskelig (juksebaconet er også salt, så dette kommer an på hva du foretrekker.

Juksebacon:
Ha farsen i en bolle. Rør sammen liquid smoke, soyasaus og lønnesirup og hell over. Prøv å dekke all farsen.
Varm opp olje til medium/høy varme i en panne. Stek farsen til den begynner å bli sprø. Smak eventuelt til med litt salt.
Servér aspargesen rett fra grillen med juksebacon på toppen.
