

Glutenfri gulrotkake
Nydelig gulrotkake uten egg, melk og gluten.
Ingredienser:
- 1 spiseskje vegansk margarin (kan erstattes av olje)
- 5 desiliter glutenfri melblanding (enten en fin melblanding fra butikk, eventuelt 2,5 dl hvitt rismel, 2 dl kikertmel, 0,5 dl maisstivelse og 0,5 dl potetmel) + litt ekstra for å mele formen
- 1,5 teskje kanel
- 0,5 teskje kardemomme
- 0,5 teskje nellik
- 0,5 teskje ingefær
- 0,5 teskje salt
- 1 teskje bakepulver
- 2 gulrøtter
- 4 spiseskjeer linfrø
- 10 spiseskjeer + 1 desiliter varmt vann (helst kokende)
- 1,5 desiliter rapsolje eller solsikkeolje
- 2 desiliter hvitt sukker
- 2 desiliter brunt sukker
Kremostglasur:
- 200 gram vegansk kremost
- 100 gram vegansk margarin
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 3-4 desiliter melis
- Eventuelt litt salt
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smør og mel en liten brødform.
Rør sammen melblandingen, kanel, kardemomme, nellik, ingefær, salt og bakepulver i en bolle.
Riv gulrøttene. Knus linfrøene i en kaffekvern eller lignende. Ha de i en mindre bolle, hell i de 10 spiseskjeende med vann. La det stå noen minutter slik at det tykner. Rør inn de revne gulrøttene, olje og sukker.
Hell gulrotblandingen over i melblandingen og rør dette godt sammen. Det er jo ikke gluten i denne røren, så ikke vær redd for å blande det for mye. Rør til slutt inn den siste halve desiliteren med vann.
Hell røren over i formen. Stek i cirka 30-35 minutter, bruk trepinnetesten for å se om kaken er ferdig.
Avkjøl helt før du har på glasur.
Kremostglasur og montering:
Rør sammen kremost, margarin og vaniljeekstrakt. Ha i litt og litt melis til du synes det er søtt nok. Smak eventuelt til med litt salt helt på slutten.
Skjær kaken i to og ha godt med glasur på den ene delen. Legg den andre delen over og topp med resten av glasuren. Servér!
