vegansk glutenfri gulrotkake oppskrift

Glutenfri gulrotkake

Nydelig gulrotkake uten egg, melk og gluten. 

Ingredienser: 

  • 1 spiseskje vegansk margarin (kan erstattes av olje)
  • 5 desiliter glutenfri melblanding (enten en fin melblanding fra butikk, eventuelt 2,5 dl hvitt rismel, 2 dl kikertmel, 0,5 dl maisstivelse og 0,5 dl potetmel) + litt ekstra for å mele formen
  • 1,5 teskje kanel
  • 0,5 teskje kardemomme
  • 0,5 teskje nellik
  • 0,5 teskje ingefær
  • 0,5 teskje salt
  • 1 teskje bakepulver
  • 2 gulrøtter
  • 4 spiseskjeer linfrø
  • 10 spiseskjeer + 1 desiliter varmt vann (helst kokende)
  • 1,5 desiliter rapsolje eller solsikkeolje
  • 2 desiliter hvitt sukker
  • 2 desiliter brunt sukker

Kremostglasur: 

  • 200 gram vegansk kremost
  • 100 gram vegansk margarin
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 3-4 desiliter melis
  • Eventuelt litt salt

Framgangsmåte: 
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smør og mel en liten brødform.

Rør sammen melblandingen, kanel, kardemomme, nellik, ingefær, salt og bakepulver i en bolle.

Riv gulrøttene. Knus linfrøene i en kaffekvern eller lignende. Ha de i en mindre bolle, hell i de 10 spiseskjeende med vann. La det stå noen minutter slik at det tykner. Rør inn de revne gulrøttene, olje og sukker.

Hell gulrotblandingen over i melblandingen og rør dette godt sammen. Det er jo ikke gluten i denne røren, så ikke vær redd for å blande det for mye. Rør til slutt inn den siste halve desiliteren med vann.

Hell røren over i formen. Stek i cirka 30-35 minutter, bruk trepinnetesten for å se om kaken er ferdig.

Avkjøl helt før du har på glasur.

Kremostglasur og montering: 

Rør sammen kremost, margarin og vaniljeekstrakt. Ha i litt og litt melis til du synes det er søtt nok. Smak eventuelt til med litt salt helt på slutten.

Skjær kaken i to og ha godt med glasur på den ene delen. Legg den andre delen over og topp med resten av glasuren. Servér!

Glutenfri-gulrotkake1

FLERE OPPSKRIFTER PÅ GLUTENFRIE KAKER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *