

Muffins med squash og søtpotet (matmuffins)
Jeg og min venninne Cathrine har mange fine Facebook-samtaler litt utpå kvelden. Når vi egentlig burde legge oss driver vi og irriterer oss over alt mulig. Den ene kvelden var det min tur. Hadde fått en kommentar på bloggen om at jeg legger ut for mye oppskrifter på kaker og søtsaker, og at jeg burde legge ut oppskrifter på mat istedenfor. Kverulanten i meg insisterer jo på at kaker og søtsaker også er mat, i alle fall på den måten jeg tolker det norske språket. Cathrine var ikke helt solgt på argumentasjonen min, men hang seg mest opp i at det var en litt unødvendig kommentar å komme med. “Men eg forstår jo ka de meine. Kaker e ein ting, men eg elske MAAAAAAAAD”. Deretter vikla vi oss inn i en ny tråd som gikk på hybrider, og hvordan vi kan lage muffins med litt salt og alternative smaker. Neste morgen stod jeg opp tidlig og lagte disse muffinsene med squash, søtpotet og oregano. “Matmuffins” på gatespråket.
Disse passer i matpakken, som tilbehør til supper og salater, eller bare med litt margarin eller kremost på.

Ingredienser:
- 1 liten/mellomstor søtpotet
- 1 squash
- Noen kvaster oregano
- 4 spiseskjeer linfrø
- 10 spiseskjeer varmt vann
- 6 desiliter soyamelk
- 0,25 desiliter olivenolje
- 2 spiseskjeer næringsgjær (kan sløyfes)
- 1 teskje løkpulver
- 2 teskjeer salt
- 1 teskje pepper
- 2 teskjeer bakepulver
- 1 spiseskje brunt sukker (kan sløyfes om du bruker søta soyamelk)
- 4 desiliter hvetemel
- 4 desiliter sammalt hvetemel
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et muffinsbrett med 12 store former.
Skrell søtpoteten. Riv søtpotet og squash med den grove delen av et rivjern. Finhakk oregano
Kjør linfrø til pulver i en kaffekvern eller lignende. Rør de sammen med vannet. La det stå i fem minutter.
Visp sammen søtpotet, squash, oregano, linfrøblanding, soyamelk, olivenolje, næringsgjær, løkpulver, salt, pepper, bakepulver og sukker i en stor bolle.
Ha i hvetemel og sammalt hvetemel og visp det hele raskt og kraftig sammen.
Fordel røren i muffinsformene.
Sett muffinsene i ovnen og stek de i 25-30 minutter. Sjekk med en trepinne om de er klare.
Muffinsene smaker godt både nystekte, lune og kalde.
