

BBQ-wraps
Soya”kjøtt”, avokado, mais, salat og kjempegod saus – disse passer både som turmat eller middag hjemme på kjøkkenet.
Tørka soyamedaljonger er noe jeg alltid må ha i skapet. Disse holder seg nesten uendelig lenge i tørka form, og det er kjempelett å bruke de i forskjellige middagsretter der en vanligvis ville brukt kjøtt.
Jeg bestiller de hos Veganlife.no, men jeg er ganske sikker på at du får de andre steder også. Utenfor internett så er nok økologiske butikker og helsekostbutikker vår “best bet”, men jeg lover ingenting. Framgangsmåten som står på pakken eller nettsiden de kjøpes fra er litt ulik den jeg bruker her. Jeg synes min metode er best, da blir medaljongene ikke seige, men mye mer kjøttaktige i konsistensen.

Disse wrapsene er utmerka å ha med seg på tur. Pakk de inn i aluminumsfolie bare. De kan spises kalde, men kan også varmes raskt på grill eller oppå bilens motor om du er dreven.

Ingredienser til 8 wraps:
- Vann med buljongpulver
- 12 soyamedaljonger
- 1 desiliter barbecuesaus
- Olje til steking
- 2 avokadoer
- 1 liten boks hermetisk mais
- Salat
- 8 hvetetortillas
Framgangsmåte:
Kok opp vann med buljongpulver. Ha i medaljongene og la de koke i cirka 10 minutter.

Ha medaljongene over i en skål og hell i halvparten av barbecuesausen. Rør det sammen og la det stå og marinere. Desto lenger tid det får marinere desto mer smak trekkes inn. Jeg anbefaler minst en halvtime.
Skjær medaljongene i strimler.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i strimlene og stek de til de er gylne og begynner å bli litt sprø i kantene (dette kan du jo variere etter smak. Det er ikke farlig å steke de “for lite” om du foretrekker det).

Skjær avokadoene i terninger, hell laken av maisen.
Rør sammen soyastrimlene, resten av barbecuesausen, avokdobitene og maisen i en bolle.

Vask og kutt opp salat.
Varm tortillaene forsiktig enten i mikroovn eller i stekeovn (30 sekunder på 200 grader er fint). Dette gjør vi kun for at de skal bli mykere å jobbe med.
Legg salat i midten på hver tortilla, ha et par spiseskjeer av soyablandingen over.

Brett sammen wrapsene. Nyt som de er, eller pakk inn i aluminiumsfolie og ta med ut på tur.
