vegansk marengs oppskrift

Marengsreder (turdessert)

Nydelig, nydelig dessert med vegansk marengs, pisket krem og friske bær. 

Den veganske marengs-bølgen skyller inn over landet, og marengs i alle fasonger dukker opp fra blogg til blogg. De fleste får veldig gode resultater, noen har vært uheldige. Triksene er å ikke bruke lake med for mye salt, samt å passe på at du pisker marengsen helt stiv. Og brenn den ikke i ovnen!

Disse marengsredene har jeg hatt med på tur (genial turmat, de veier jo nesten ingenting), og fylt med krem fra sprayflaske og friske bær. Nydelig!

marengsreder-alternativ

Ingredienser: 

  • 1 boks kikerter (uten kikerter)
  • 0,5 sitron
  • 1 desiliter melis
  • Eventuelt noen dråper vegansk konditorfarge
  • Pisket plantekrem
  • Diverse bær

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 100 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Sil kikertlaken over i en bolle. Kikertene må du for all del ikke kaste, bruk de i matlaging.

Press ut sitronsaft, du trenger 2-3 teskjeer her.

Visp kikertlaken og sitronsaften i en kjøkkenmaskin eller med en håndvisp.

Ha i halvparten av melis, visp videre til det er godt og stivt. Dette kan ta ti minutter, bare vær tålmodig og ikke visp til det er ok. Smak til med resten av melisen.

vegansk-marengs1

Ha over i en sprøytepose og lag store marengsreder på stekebrettet; sett tuppen der du vil ha midten av marengsen, lag noen ringer utover, og lag et ekstra nivå på den ytterste ringen.

Marengsreder1

Sett i ovnen og stek i en time til halvannen time. Skru av ovnen og åpne døren,  la de stå til de er helt avkjølte; da stivner de. Her kommer det litt an på hvor store marengser du lager og hvor kraftig ovn du har, så det er nok greit å prøve seg fram litt, husk bare på at de stivner mye når de kjøler seg ned.

Marengsreder2

Fyll hvert marengsrede med pisket plantekrem, topp med friske bær.

marengsreder3marengsreder4

Servér!

Dersom du skal ha retten med deg på tur, så pakk marengsene (uten fyll) i en boks av hardplast. Ha med deg sprøytekrem og bær, eventuelt kan du plukke bær på veien.

marengsreder5

FLERE OPPSKRIFTER MED VEGANSK MARENGS FINNER DU HER. 

2 Comments

  1. Karin Susanne Gustavson

    Hei, jeg lurer på hvilket kikertmerke det er du har brukt og hva som er anbefalt saltinnhold i laken? Dette varierer jo veldig fra merke til merke og mine ble helt tørre og salte.

    1. Mari Hult

      Uffda. Sjekk her for litt bedre tips og råd: https://www.facebook.com/groups/372343816286624/

Leave a Reply to Karin Susanne Gustavson Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *