

Restesuppe
Nydelig indisk suppe med søtpotet, paprika og kokosmelk.
“Hvordan finner du på alle oppskriftene på bloggen?” er et spørsmål som går igjen ofte. Og her skal dere få det ærlige svaret: Venninne Annika på besøk. Vi er sultne. Det eneste jeg har i grønnsaksskuffen er søtpotet, grønnkål, paprika og hvitløk, og jeg vet at Annika liker best indisk mat.
Grønnkålen får bli chips i stekeovnen, og mens de andre grønnsakene freser i gryta tømmer jeg krydderhyllen for de indiske smakene. Og SÅNN går nå dagene.
Denne suppen ble veldig god. Overraskende, egentlig, med tanke på hvor lettvint den var. Server den gjerne med litt godt, hjemmelaget indisk brød, og ha eventuelt i noen kikerter hvis du er skrubbsulten.
Ingredienser:
- 1 mellomstor søtpotet
- 0,5 rød paprika
- 0,5 kinesisk hvitløk
- Olje til steking
- 1 teskje chiliflak eller chilipulver (kan erstattes av en finhakket rød chili)
- 1 teskje gurkemeie
- 0,5 teskje garam masala
- 1 teskje spisskummen
- 1 teskje tørket koriander (malt eller frø)
- 1 teskje paprikapulver
- 0,5 teskje tørket ingefær (kan erstattes av en centimeter ingefær som finhakkes)
- 0,5 teskje sennepsfrø (kan sløyfes)
- Litt vann
- 1 boks kokosmelk (cirka 3,3 desiliter)
- Salt
- Noen kvaster frisk koriander
Grønnkålchips (blir mer enn til to suppeporsjoner):
- 1 “kvast” grønnkål (eventuelt 1 pose ferdig oppkuttet)
- 0,5 desiliter næringsgjær
- Salt
- 4 spiseskjeer vegetabilsk olje
Framgangsmåte:
Skrell søtpoteten og skjær den i mindre biter. Rens paprikaen og skjær den i mindre biter også. Finhakk hvitløk.
Varm opp olje i en gryte. Ha i hvitløk, chiliflak, gurkemeie, garam masala, spisskummen, tørket koriander, paprikapulver, tørket ingefær og sennepsfrø. Fres det i et par minutter. Ha i søtpotet og paprika og surr det hele sammen i et par minutter til. Hell på litt vann slik at det dekker bunnen på hele gryten. Hell deretter i kokosmelk og la det hele koke opp. La det koke til søtpotetbitene er møre. Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en food processor (pass på så du ikke brenner deg). Spe eventuelt med litt mer vann for en tynnere suppe.
Smak til med salt. Grovhakk koriander og ha i rett før servering.
Grønnkålchips:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.
Riv stilkene av grønnkålen, og del bladene i mindre biter. Ha dem i en bolle.

Rør sammen næringsgjær, salt og olje, og smør blandingen over bladene i bollen.
Fordel grønnkålbladene utover stekebrettene, og stek i cirka ti minutter. Er ikke chipsen sprø, så vender du litt på bladene og steker videre i fem minutter.
Server suppen med grønnkålchips på toppen, eller ved siden av.

Bare meg som ikke ser fremgangsmåten på suppa..?
Denne har falt ut! Takk for at du kommenterte det, har fått den på plass igjen nå!