

Ovnsbakte vårruller
Sunnere thai-inspirerte vårruller med peanøtter som både barn og voksne elsker.
Vårruller må jo være det beste som finnes! Disse fyller vi med kål, gulrøtter, peanøtter og masse gode smaker. De er ekstra gode med søt chilisaus ved siden av.
Her har jeg brukt ganske store filodeig-ark, men det er ingenting i veien for å bruke mindre ark også. Vårrullene steker vi i ovn denne gang, som er godt på smak og mye sunnere enn fritering i olje. De blir likevel sprø og knasende, og smaken er (minst) like god.

Ingredienser til to porsjoner:
- 0,25 hodekål
- 2 gulrøtter
- 4-5 aromasopp
- 1 sjalottløk
- 2 hvitløksfedd
- Et par kvaster koriander
- 1 desiliter peanøtter
- Olje til steking + pensling
- 2 spiseskjeer chilisaus (mindre om du ikke liker det så sterkt)
- 2 spiseskjeer soyasaus
- 12 ark filodeig
- Vann til pensling
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Snitt hodekål og skjær gulrøttene i små staver. Skjær soppen i små terninger.
Riv sjalottløk og hvitløk. Grovhakk koriander.
Ha peanøttene i en food processor og kjør de et par sekunder – de skal bare grovhakkes.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i kål, gulrøtter og sopp og la det steke noen minutter. Tilsett sjalottløk, hvitløk og peanøtter og stek videre til alt begynner å bli gyllent.

Ha i chilisaus og soyasaus, her er det greit å smake til etter hva du liker selv. Vend inn korianderen og ta pannen av varmen.
Pensle vann på kantene av filodeigen, og legg på fyll. Cirka tre spiseskjeer pleier å passe til de store filodeigarkene, bruker du mindre ark så blir det mindre fyll også. Prøvd deg fram.
Rull sammen, pakk inn kantene når du er ca. halvveis.
Fordel vårrullene utover brettet, pensle med litt olje.

Stek i ovnen i cirka 10 minutter – til vårrullene er gylne og fine. Ta ut brettet, snu vårrullene og stek dem i cirka fem minutter til.