rå coleslaw

Rå coleslaw

Gulrøtter og kål vendes i en cashewbasert, rå dressing – kjempegodt middagstilbehør og spesielt til grillmat.

Her er det definitivt lov å tilpasse etter hva du har i skapene og hva du liker best. Ha gjerne litt rødkål eller vårløk sammen med de andre grønnsakene, og i dressingen kan det være godt både med litt sennep og litt ekstra olivenolje. Næringsgjæren kan sløyfes om du ikke har den lett tilgjengelig.

Ingredienser: 

  • 100 gram cashewnøtter
  • Vann til bløtlegging
  • 0,5 sitron
  • 1 spiseskje næringsgjær (kan sløyfes)
  • 0,5 teskje løkpulver
  • 0,5 teskje hvitløkspulver
  • Eventuelt litt vann
  • 2 gulrøtter
  • 0,25 hodekål

Framgangsmåte: 

Bløtlegg nøttene i en times tid før du starter. Hell av vannet og ha nøttene i en food processor med s-blad. Press i sitronsaften og kjør til du har en helt jevn masse. Smak til med næringsgjær, løkpulver og hvitløkspulver, ha eventuelt i litt vann for konsistensen.

Snitt eller riv på den grove delen av et rivjern gulrøtter og kål. Har du funksjon for dette i kjøkkenmaskinen så er det bra.

Vend grønnsakene inn i dressingen og ha over i en skål. Sett kaldt fram til servering.

Rå-coleslaw1

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK GRILLTILBEHØR FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *