

Rå coleslaw
Gulrøtter og kål vendes i en cashewbasert, rå dressing – kjempegodt middagstilbehør og spesielt til grillmat.
Her er det definitivt lov å tilpasse etter hva du har i skapene og hva du liker best. Ha gjerne litt rødkål eller vårløk sammen med de andre grønnsakene, og i dressingen kan det være godt både med litt sennep og litt ekstra olivenolje. Næringsgjæren kan sløyfes om du ikke har den lett tilgjengelig.
Ingredienser:
- 100 gram cashewnøtter
- Vann til bløtlegging
- 0,5 sitron
- 1 spiseskje næringsgjær (kan sløyfes)
- 0,5 teskje løkpulver
- 0,5 teskje hvitløkspulver
- Eventuelt litt vann
- 2 gulrøtter
- 0,25 hodekål
Framgangsmåte:
Bløtlegg nøttene i en times tid før du starter. Hell av vannet og ha nøttene i en food processor med s-blad. Press i sitronsaften og kjør til du har en helt jevn masse. Smak til med næringsgjær, løkpulver og hvitløkspulver, ha eventuelt i litt vann for konsistensen.
Snitt eller riv på den grove delen av et rivjern gulrøtter og kål. Har du funksjon for dette i kjøkkenmaskinen så er det bra.
Vend grønnsakene inn i dressingen og ha over i en skål. Sett kaldt fram til servering.
