

Quinoapilaf
Utrolig næringsrik rett med grønnkål, quinoa, svarte bønner og masse smaker fra de amerikanske sørstatene.
Ingredienser:
- 1 desiliter tørka svarte bønner
- 2 desiliter quinoa, her er det brukt rød, men andre typer fungerer like fint
- 4 desiliter vann med økologisk buljongpulver
- 0,5 kinesisk hvitløk
- 1 rød paprika
- Noen kvaster grønnkål
- 1 rød chili
- Olje til steking
- 1 teskje paprikapulver
- 1 teskje spisskummen
- 1 teskje rosmarin
- 1 boks hermetisk mais
- Salt og pepper
- 0,5 sitron
Framgangsmåte:
Bløtlegg bønnene i godt med vann i minst et par timer. Kok de møre. Sil av vannet. Dersom du bruker hermetiske bønner istedenfor kan du droppe bløtlegging og koking.
Vask quinoaen godt i kaldt vann. Kok opp vann med økologisk buljongpulver i en gryte. Når det koker har du i quinoaen, skrur ned varmen og har på lokket. La det småkoke i cirka 15 minutter til quinoaen har absorbert all væsken.
Finhakk hvitløk. Rens paprika og skjær i mindre biter. Snitt grønnkålen, kast de harde grenene. Skjær chilien i ringer.
Varm opp oljen til medium varme i en stekepanne. Ha i hvitløk, paprika, grønnkål og chili og surr det til grønnkålen begynner å bli sprø. Ha i paprikapulver, spisskummen og rosmarin.
Hell laken av maisen og ha maisen i pannen. Tilsett også bønnene og quinoaen og vend det hele sammen. Smak til med salt og pepper, press litt sitronsaft over helt til slutt.
Server varm eller lun, enten som hovedrett eller som tilbehør til for eksempel grillmat.
