Cajunsuppe med mais og gresskar

Nydelig amerikansk “comfort food”-suppe. 

I denne suppen er gresskar i hovedrollen, og resultatet blir best om du ovnsbaker gresskaret før bruk. Har du dårlig tid kan du droppe dette, og skjære det i små terninger og koke suppe av de.

Ingredienser til fire porsjoner: 

  • 1 mellomstort flaskegresskar
  • 1 desiliter vann
  • 2 spiseskjeer olje
  • 1 sjalottløk
  • 2 teskjeer spisskummen
  • 1 teskje kajennepepper (eventuelt mildere chilipulver om du foretrekker det)
  • 1 teskje hvitløkspulver
  • 2 teskjeer paprikapulver
  • 0,5 teskje oregano
  • 0,5 teskje timian
  • 0,5 teskje løkpulver
  • Cirka 1 liter vann med økologisk buljongpulver
  • 2 laurbærblad
  • 3 desiliter usøtet rismelk eller soyamelk, eventuelt i kombinasjon med matfløte av soya (gir en fyldigere suppe)
  • 1 boks hermetisk mais
  • Salt og pepper
  • Eventuelt chiliflak til servering

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader.

Skjær gresskaret i to på langs. Bruk en spiseskje til å ta ut frøene.

Hell vannet i en ildfast form, og sett gresskarbitene over, med det uthulte rommet ned mot formen.

Stek i cirka 30-45 minutter. Gresskaret skal være litt mykt i toppen når du tar det ut (dytt en skje nedi og se om det lett gir etter). Nå er innsiden mør, og du tar lett ut innmaten med en spiseskje.

Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Finhakk sjalottløk og ha i, surr den et lite minutt. Ha deretter i spisskummen, kajennepepper, hvitløkspulver, paprikapulver, oregano, timian og løkepulver. Surr det hele i et par minutter til det begynner å lukte godt.

Grav ut innmaten fra gresskaret og ha i. Det gjør ikke noe om dette ikke er i fine biter, alt skal kokes sammen og kjøres jevnt etterhvert. Hell på vann med buljongpulver og la det koke opp. Tilsett laurbærbladene.

La det hele koke i fem til ti minutter. Det gjør ingenting om det koker lenger, men så lenge gresskaret er bakt så er det ikke nødvendig (bruker du rått gresskar så trenger det cirka en halvtime koking, litt avhengig av størrelsen på bitene).

Fisk ut laurbærbladene og kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender (pass på at du ikke brenner deg). Spe med melk/fløte til du får en passende tykkelse på suppen.

Ha i maisen (hell av laken først, den trenger du ikke), den blir varm i suppen i løpet av et lite minutt.

cajunsuppe-med-mais1

Smak til med salt og pepper og server, gjerne med noen chiliflak på toppen.

cajunsuppe-med-mais2

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE SUPPER FINNER DU HER.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *