

Peanøttsmør og syltetøy-muffins
Herlige som noe søtt til frokost, i nistepakken, til kveldskosen.. Uansett egentlig.
Jeg har en amerikansk tante. Hun introduserte meg til mange av min barndoms gastronomiske høydepunkt; mac’n cheese, marshmallows og den fantastiske smakskombinasjonen i peanøttsmør med syltetøy. Her har jeg flyttet sistnevnte opp fra brødskiven og inn i muffinsformen, og det fungerer utmerket.

Ingredienser til 6 store eller 12 vanlige muffins:
- 550 gram hvetemel
- 1 teskje natron
- 1 teskje bakepulver
- 250 gram sukker
- 5 desiliter soya- eller rismelk
- 3,25 desiliter rapsolje
- 3 spiseskjeer peanøttsmør
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- Cirka en desiliter bringebærsyltetøy (eventuelt jordbærsyltetøy)
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et muffinsbrett med 12 muffinsformer.
Rør sammen hvetemel, natron, bakepulver og sukker i en bolle. Visp sammen melk, olje, peanøttsmør og vaniljeekstrakt, hell det over i de tørre ingrediensene og visp det hele raskt og kraftig sammen.
Fordel røren i formene. Ha en god teskje syltetøy på toppen av hver muffin.

Bak i 20-25 minutter for små muffins, litt lenger for de store.
Avkjøl noe før servering.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE MUFFINS FINNER DU HER.