Peanøttsmør og syltetøy-muffins

Herlige som noe søtt til frokost, i nistepakken, til kveldskosen.. Uansett egentlig. 

Jeg har en amerikansk tante. Hun introduserte meg til mange av min barndoms gastronomiske høydepunkt; mac’n cheese, marshmallows og den fantastiske smakskombinasjonen i peanøttsmør med syltetøy. Her har jeg flyttet sistnevnte opp fra brødskiven og inn i muffinsformen, og det fungerer utmerket.

peanøttsmør-og-syltetøymuffins3

Ingredienser til 6 store eller 12 vanlige muffins: 

  • 550 gram hvetemel
  • 1 teskje natron
  • 1 teskje bakepulver
  • 250 gram sukker
  • 5 desiliter soya- eller rismelk
  • 3,25 desiliter rapsolje
  • 3 spiseskjeer peanøttsmør
  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • Cirka en desiliter bringebærsyltetøy (eventuelt jordbærsyltetøy)

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et muffinsbrett med 12 muffinsformer.

Rør sammen hvetemel,  natron, bakepulver og sukker i en bolle. Visp sammen melk, olje, peanøttsmør og vaniljeekstrakt, hell det over i de tørre ingrediensene og visp det hele raskt og kraftig sammen.

Fordel røren i formene. Ha en god teskje syltetøy på toppen av hver muffin.

Peanøttsmør-og-syltetøymuffins1

Bak i 20-25 minutter for små muffins, litt lenger for de store.

Avkjøl noe før servering.

peanøttsmør-og-syltetøymuffins2

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE MUFFINS FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *