veganske spisesteder i norge

Guide: Vegansk og vegetarisk på restaurant i Norge

De lokale ekspertene sine beste tips til vegansk og vegetarisk mat utenfor hjemmet. 

Det veganske og vegetariske tilbudet på restauranter og cafeer i Norge blir stadig bedre, men informasjon om hvor det er bra er ofte basert på “word of mouth”. Derfor har jeg bedt de lokale om å komme med tips til de beste stedene å spise på i det ganske land. Restauranter der du kun får vegansk og vegetarisk på forespørsel er ikke tatt ned. Listen under er ikke komplett, og den vil bli utdatert så snart noen endrer på menyer og holdninger. Derfor håper jeg dere vil hjelpe til i kommentarfeltet under slik at denne oversikten ikke går ut på dato.

Tusen takk til alle som har hjulpet! En ekstra takk til Adele Holt Iversen, Erik Sæter Jørgensen, Ingrid Helene JursMarte Munkeli og Ragnhild Hoff for bildene.

Les mer: Restauranttips i utlandet

Arendal

Prana kafé
Raw food-kafé der det aller meste er vegansk, med unntak av noe bruk av ost. De fleste ingredienser som brukes er økologiske og kortreiste.

Adresse: Nedre Tyholmsvei 10, Arendal
Nettside: pranakafe.no

Balestrand

Ciderhuset
Ciderhuset i Balestrand ved Sognefjorden har godt utvalg i både vegetar og vegansk, i hovedsak meze. Det meste fra hagen eller området rundt.

Adresse: Sjøtunsvegen 32
Nettside: Ciderhuset.no

Bergen

Bergen har ingen rene vegetariske- eller veganske restauranter foreløpig, men det finnes mange alternativer om du vet hvor du skal gå. Følg gjerne med på Vegetarguide Bergen for oppdateringer.

Bodø

Kafé Kafka
Ikke-vegetarisk kafé, men har både falafel og vegansk burger, som får veldig gode skussmål.

Adresse: Sandgata 5b
Facebookside

Fredrikstad

Bare Grønt
Vegetarkafé der det meste er vegansk.

Adresse: Underhaugsgaten 1, Fredrikstad
Facebookside

Greenhouse Økomat
Kafé med mye vegetarisk og vegansk.

Adresse: Nygaardsgaten 37, Fredrikstad
Facebookside

Kristiansand

Tilstede mat og mer
Fiskerestaurant med masse vegansk og mye rått. Lesertips: Kakene er definitivt verdt å smake på, spesielt den rå kokoskaken.  De oppdaterer menyen en del, men dagens “jord” er alltid en suksess.

Adresse: Markensgate 29, Kristiansand
Nettside: Tilstedematogmer.no

Oslo

Hovedstaden har definitivt best utvalg for veganere, med flere rene veganske restauranter. Siden Oslo har hundrevis av restauranter så blir listen over de som har et par veganske retter kuttet ned til våre favorittsteder.

Mer info
Befinner du deg i Oslo så anbefaler vi også å laste ned appen Vegan Oslo. Den er genial. Norsk Vegansamfunn har også en fin guide til veganvennlige spisesteder i Oslo.

Vegetariske og veganske restauranter

Loving Hut St Hanshaugen
Vegansk restaurant der du spiser spicy burger, hjemmelaget pizza, litt typisk vegansk “kinamat” eller rå mat. Maten er alltid god på Loving Hut, og det er jevnt over mye kjøtterstatningsretter av soya.

Adresse: Bjerregaardsgate 6
Nettside: lovinghutoslo.no

Loving-Hut4
OSLO: Loving Hut St. Hanshaugen

Loving Hut
Herlig vegansk take out-plass med utrolig mye godt på menyen.

Adresse: Fredensborgveien 29, 0177 Oslo
Nettside: Veganlovinghut.no

Funky Fresh Foods
Utrolig bra vegansk spisested med veldig mye rått på dogA. Kafé, butikk, catering. Mer info på veganslife.com. 

Adresse: Hausmannsgate 16, Oslo
Nettside: funkyfreshfoods.no

Foto: Marte Munkeli, Norsk Vegansamfunn
FUNKY FRESH FOODS: Hvem vil vel ikke sitte på disse koselige bordene og nyte denne utsikten? (Foto: Marte Munkeli, Norsk Vegansamfunn)

Krishnas Cuisine
Vegetarisk restaurant med veganske og glutenfrie alternativ. Restauranten holder til i det litt ukoselige Colusseum-senteret, men den er likevel virkelig verdt turen. Menyen endrer seg fra dag til dag, og du får mye mat for pengene. Krishnas Cuisine er også fast inventar på Oslo Vegetarfestival, så om du har vært der er det god mulighet du allerede har smakt noe av maten deres.

Adresse: Sørkedalsveien 10 (vis a vis Colosseum Kino)
Nettside: krishnas-cuisine.no

KRISTNAS CUISINE: Mat servert på Oslo Vegetarfestival 2012.
KRISHNAS CUISINE: Mat servert på Oslo Vegetarfestival 2012.

Made with love raw kaker
Rått, vegansk og sunt! Foreløpig ingen utsalgssteder, men fantastiske til catering. Se opp for pop up-arrangementer også.

Nettside: Rawkaker.blogg.no
Facebookside

Vegetarvennlige restauranter

Creperie de Mari
Aiaiai, et creperie som selger veganske crepes! Og om noen lurer så prøver vi oss på at de er oppkalt etter meg. Her må du bare innom.

Adresse: Thorvald Meyersgate 63-67 og Torggata 9, Oslo
Nettside: creperiedemari.no

Noodles
Nudler med tofu, grønnsaker og ulike sauser. Ta med eller spis inne. Raskt, godt og relativt rimelig.

Kasbah
Koselig kafe på Aleksander Kiellands plass med greit vegansk utvalg på menyen. Mye falafel og hummus, og det liker vi jo. Soyamelk hos baristaen og veganske kanelboller har de og.

Stavanger

Gådjå

Kjempekoselig etiopisk restaurant med en hel side på menyen dedikert til veganske retter. Alt smaker amazing, spesielt anbefaler vi den store retten “Gådjå vegan spesial” med linsestuing, spinat, poteter osv servert på injera.

Adresse: Brødregata 6, 4013 Stavanger
Facebookside

Gådjå Stavanger
STAVANGER: Masse godt på injera, servert på Gådjå.

Thaien i Pedersgaten (Original Thai Take Away)

En favoritt hos Stavangers veganere over lang tid. De lager omtrent alle rettene på menyen veganske ved forspørsel, med tofu. Husk å spørre om det er østerrsaus eller fiskesaus i retten. Det er mange thairestauranter i området, blir du tatt i mot av byens mest joviale sørlending har du kommet rett plass.

Adresse: Pedersgata 6b, 4013 Stavanger
Nettside: Originalthaifood.no

The Eatery/Park Inn Hotel

Park Inn by Radisson-hotellet på Lagårdsveien har fått med seg en kokk som tidligere jobbet på Resept, og de har alltid minst en vegansk rett på menyen. På forespørsel kan du få mer å velge i også. De tar veganere alvorlig, og har bydd på både fullvegansk julebord, valentines day og 17. mai-buffet.

Adresse: Lagårdsveien 61, 4010 Stavanger
Facebookside

17-mai-park-inn-veganmat
STAVANGER: Vegansk quiche, salat og aioli på The Eatery/Park Inn Stavanger.

Tromsø

Sivertsens kafé
Vegansk kafé med kjempegod og rimelig mat. Menyen består av 2-3 varmretter som varieres fra dag til dag. Mat fra hele verden. Følg med på facebooksiden for dagens meny. 

Adresse: Vestregata 48, 9008 Tromsø
Facebookside

Trondheim

Hagen
Vegetarisk kafé/restaurant med veldig stilig og smakfull mat. Her kan du ta med folk du vil imponere. Anbefalte retter: Hot box tofu, burger og wraps.

Adresse: Nedre Bakklandet 75, 7014 Trondheim
Nettside: matfrahagen.no

Foto: Ragnhild Hoff)
HAGEN: Vegetarisk spisested i Trondheim. (Foto: Ragnhild Hoff)

Persilleriet
Vegetarisk lunjsbar og grønnsaksspiseri med kjempegode veganske alternativer. Plusspoeng for en enorm glede for å dele oppskrifter og inspirasjon. Hummuskubben anbefales.

Adresse: Erling Skakkes gt. 39, Trondheim og St. Olavs Hospital, Bevegelsessenteret, Trondheim
Nettside: persilleriet.no

20 Comments

 1. Hildegunn

  Hei! Vet du om det finnes noe sted i Stavanger hvor man kan spise veganske bakervarer / kaker?

  1. Mari Hult

   Nei, dessverre, kommer ikke på noen 🙁

  2. De har endel veganske bakevarer på godt brød!

 2. Elena Rivas-Fuentes

  Fresko på Frogner, Oslo har vegetar, glutenfri, vegansk og tradisjonelt mat. Kaldpresset og ferskpresset juice. Min favoritt juice er green day uten frukt! Helt fantastisk! Her finner du også chia pudding laget med hjemmelaget cashew melk eller mandel melk. Vegansk skolleboller som smaker mye bedre enn vanlig skolleboller.

  1. Mari Hult

   Takk for tipsen 🙂 🙂

 3. Noen som vet om flere steder i Trondheim som selger vegansk/vegetarisk middag?

 4. Asahi i Skien gjør rettene veganske, ved å bytte ut kjøttet med tofu, og lager sauser osv uten fiskesaus hvis du sier du er veganer. Mange gode retter der. Alt fra sushi til inbakt tofu med sursøt saus, stekte nudler (må da be om uten egg), og mange forskjellige supper og wok retter.

 5. Café Tullis på langbryggene i Skien har nylig fått sin første Vegan rett på menyen. Til stor glede for meg og mine. De har dessuten en rekke alternativer til vegetarianere og veganere om man spør.

  1. Mari Hult

   Takk for tips!! 🙂

 6. Solveig Bøe

  Trondheim: Kafe Soil er en vegansk kafe på Bakklandet med mye godt å velge mellom. Istanbul Kebab i Olav Tryggvasons gate har mange vegetarreter på menyen og de er gode! Ellers er det ikke vanskelig å finne vegetariske/veganske alternativ på restaurantene i Trondheim. Pizza vegana på Uno Pizzeria på Solsiden f.eks. kan jeg anbefale sterkt!

  1. Mari Hult

   Takk for tips 🙂 Kafe Soil forstår jeg at jeg virkelig må innom neste gang jeg er i byen!

 7. Arendal: Ting Hai serverer vegetariske vårruller og også flere av de andre rettene i vegetarisk variant. Flott service og legger fint til rette på forespørsel.

 8. Trondheim:
  Bangkok Café – egen vegetarmeny med flere veganske muligheter.
  Benja Siam – Flere sider i menyen med vegetar, både forrett og hovedrett.
  Ramp: Flere veganske alternativer på menyen.
  Bror: Vegetarburger og Taco, kan gjøres vegansk.
  Graffi: Vegetarburger som kan gjøres vegansk.
  Sot: Samme som bror.
  Star kebab/Sesam: Nattmat, vegetarrulle/falafel.

  1. Mari Hult

   Takk for tips 🙂 🙂 🙂

 9. Trine Ludvigsen

  Bergen: Inside Rock Cafe har alternativ vegan/vegetar alternativ. Selv om det er hamburgere de selger er det veldig bra utvalg!

  1. Mari Hult

   Herlig! Takk 🙂 Da vet jeg hvor jeg skal neste gang jeg er i Bergen 🙂

 10. Hei 🙂 Jeg bor i Ålesund og her er det veldig dårlig med veganske alternativer. Men på Søstrene Fryd har jeg spist flere ganger og de lager i stand en kjempe nydelig vegansk portobello burger med hjemmelaget vegansk og glutenfritt brød! Restauranten er både glutenfri og økologisk 🙂 Jeg fikk vite i går at de skal få falafel også.

  1. Mari Hult

   Takk for tips 🙂

 11. Hei:) De har fått vegetar og veganburgere på en ny restaurant i Bodø. Gatsby heter restauranten. 🙂 https://www.facebook.com/gatsbyburger/

  1. Mari Hult

   Takk for tips!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *