Bakte aspargesbønner med hvitløk

Et par triks i Ludo og de grønne aspargesbønnene går fra kjedelig til fabelaktig. 

Aspargesbønner havner alltid i handlekurven min, men dessverre er de en av de grønnsakene som ofte ser sine bedre dager før jeg omsider plukker de ut av grønnsaksskuffen. De er sunne og fine, helt ok på smak, men er sjelden fantastiske. Rett og slett har jeg ikke fått ut det fulle potensialet i de. Før nå.

Hemmelighet nummer én: Alt blir jo bedre med hvitløk.

Hemmelighet nummer to: Alt blir jo bedre bakt i ovnen.

Klart dette er sannhet med modifikasjoner, men i de grønne, skjønne bønnenes tilfelle så var det alt som skulle til.

PS: Min kjære facebookkritiker fra MDG – sorry for nok en oppskrift med få ingredienser som alle kunne kunnet på selv. Noen tips er for fine til at jeg tar sjansen.

Ingredienser: 

  • 0,5 kinesisk hviløk
  • 2 spiseskjeer nøytral olje, for eksempel raps- eller solsikke
  • Aspargesbønner
  • Havsalt og nykvernet pepper

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Om du har mer mat som skal i ovnen samtidig så kan vi være fleksible med varmen her. Disse blir bra på alt fra 175 til 225 grader, bare justér tiden.

Finhakk hvitløk.

Finn fram en ildfast form og gni bunnen inn med olje. Ha i aspargesbønnene, jeg foretrekker å ha de hele men du kan skjære av de tynne tuppene om du foretrekker det.

Dryss over hvitløk, salt og pepper. Sett inn i ovnen og bak i cirka ti minutter.

Servér aspargesbønnene varme.

bakte-grønne-bønner1

FLERE OPPSKRIFTER PÅ MIDDAGSTILBEHØR FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *