Grove eplepannekaker

Sunnere pannekaker med grovt mel og naturlig søtning. 

I denne oppskriften bruker vi eplemos. Har du det ikke på glass så kan du lage selv, skjær epler i små biter, ha i en gryte med bittelitt vann i og kok opp. La det småkoke til det hele moses sammen. Eplemosen hjelper med å binde disse pannekakene sammen, i tillegg gir det god naturlig søtning og frisk smak. Det kan eventuelt erstattes av en most banan.

Ingredienser: 

  • 2 spiseskjeer linfrø
  • 5 spiseskjeer vann
  • 2 desiliter soyamelk eller mandelmelk
  • 2 teskjeer eplesidereddik
  • 1 desiliter eplemos
  • 2 spiseskjeer lønnesirup (eller annen sirup – dette kan sløyfes helt også)
  • 2,5 desiliter sammalt hvete
  • 1,5 desiliter fint hvetemel
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 0,5 teskje natron
  • 1 teskje kanel
  • Bittelitt salt
  • 1 eple

Framgangsmåte: 

Knus linfrøene i en kaffekvern eller tilsvarende. Ha de i en bolle sammen med vannet og la det stå til det tykner, dette går fort.

Ha i soyamelk og eplesidereddik, la det stå til det tykner noe.

Ha i eplemos og lønnesirup, rør godt sammen.

Sikt i sammalt hvete, fint hvetemel, bakepulver, natron, kanel og salt og visp det hele raskt og kraftig sammen til en jevn røre.

Skjær eplet i små terninger og vend inn i røren.

Stek pannekaker i en panne på medium/høy varme, eventuelt med litt olje i.

Grove-eplepannekaker1

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *