

Grove eplepannekaker
Sunnere pannekaker med grovt mel og naturlig søtning.
I denne oppskriften bruker vi eplemos. Har du det ikke på glass så kan du lage selv, skjær epler i små biter, ha i en gryte med bittelitt vann i og kok opp. La det småkoke til det hele moses sammen. Eplemosen hjelper med å binde disse pannekakene sammen, i tillegg gir det god naturlig søtning og frisk smak. Det kan eventuelt erstattes av en most banan.
Ingredienser:
- 2 spiseskjeer linfrø
- 5 spiseskjeer vann
- 2 desiliter soyamelk eller mandelmelk
- 2 teskjeer eplesidereddik
- 1 desiliter eplemos
- 2 spiseskjeer lønnesirup (eller annen sirup – dette kan sløyfes helt også)
- 2,5 desiliter sammalt hvete
- 1,5 desiliter fint hvetemel
- 2 teskjeer bakepulver
- 0,5 teskje natron
- 1 teskje kanel
- Bittelitt salt
- 1 eple
Framgangsmåte:
Knus linfrøene i en kaffekvern eller tilsvarende. Ha de i en bolle sammen med vannet og la det stå til det tykner, dette går fort.
Ha i soyamelk og eplesidereddik, la det stå til det tykner noe.
Ha i eplemos og lønnesirup, rør godt sammen.
Sikt i sammalt hvete, fint hvetemel, bakepulver, natron, kanel og salt og visp det hele raskt og kraftig sammen til en jevn røre.
Skjær eplet i små terninger og vend inn i røren.
Stek pannekaker i en panne på medium/høy varme, eventuelt med litt olje i.
